tecken på gikt

erkänner tecken på gikt kan vara viktigt för att veta när man bör söka sjukvård. Män och kvinnor kan få gikt. Släkthistoria, vissa mediciner och postmenopausala statusen hos kvinnor predisponerar för smärtsamt tillstånd som är en form av artrit. Män i åldrarna 40 och 50 är mer benägna än kvinnor att utveckla gikt. Långsiktig förvaltning genom medicinering och kost är nödvändiga för att förhindra komplikationer och handikapp från gemensamma undergång.

Varm svullna leder

Förhöjda nivåer av urinsyra i blodet leda till smärtsamma, varma, svullna leder och attacker gikt. Eftersom gikt är en inflammatorisk sjukdom, är rodnad syns och området kan upplevas obehagligt att vidröra. Attacker kan pågå i tre till 10 dagar. Fötter och händer är oftast drabbas, men smärta och svullnad från gikt kan förekomma i armbågar, öron, fotled, hälsena, vristen och handleder. De vanligaste drabbade leden är stortån som snabbt kan, och utan förvarning, blir smärtsam, röd och svullen under en gikt anfall.

njursten och Underlåtenhet

Tecken på gikt komplikationer är bildandet av njursten från urinsyra kristaller. Tecken på njursten från gikt inkluderar flanksmärta, blod i urinen och minskade urinmängder. Om urinsyra blir för hög kan njursvikt inträffa.

Lyte och

Orsaken till skarp smärta i samband med gikt är urinsyra kristaller som deposition i lederna. Skjutningarna uppträda plötsligt, utan förvarning, eftersom urinsyra kristaller kan bygga långsamt, sedan plötsligt orsaka tecken på gikt. Med tiden, urinsyra insättningar i och runt lederna, så kallad tophi, blir större, vilket leder till gemensamma deformitet och invaliditet.

Vita avlagringar under huden

tophi från urinsyra kristaller kan visas som vita avlagringar under hud och är ett sent tecken på gikt. Den vita avlagringar visas som klumpar som kan göra fingrar, tår eller andra leder missbildade. Tophi form runt brosk, senor och mjukdelar, som begränsar rörligheten. Promenader och andra aktiviteter kan bli omöjligt. Det kan vara svårt att bära skor på grund av smärtan. I sällsynta fall kan urinsyra kristaller från gikt form i lungorna som orsakar luftvägsinfektioner komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.