vad som orsakar tonåringar att förlora hår?

Sjukdom

Alopecia är den kliniska termen används för att definiera håravfall. Trots att det är ofta som ett tillstånd som sker med äldre vuxna, tonåringar har en benägenhet att håravfall också. I de flesta fall är det bara tillfälligt.

Receptbelagda läkemedel för att behandla symtom på en underliggande sjukdom. De får vara effektiva på att göra det, men de kommer ofta med en pris: håravfall. Tonåringar som tar mediciner mot akne eller bipolär sjukdom, eller som genomgår kemoterapi mot cancer, kan drabbas håravfall. Litium, isotretinoin och amfetamin är alla specifika exempel på dessa läkemedel. Tjejer som är på p-piller kan också uppleva håravfall.

Villkor

Medicinska tillstånd som påverkar hormonerna och stör hår produktion kan göra att den faller ut. Sköldkörtelrubbningar, okontrollerad diabetes och lupus är alla exempel på dessa. Tonårsflickor som lider av polycystiskt ovariesyndrom kan också drabbas håravfall.

autoimmun sjukdom

Alopecia areata är en typ av håravfall som börjar som en liten kal plats, sedan går vidare till större fläckar. I värsta fall kan hela hårbotten blivit drabbade och drabbas av håravfall. Detta beror bilda en felaktig immunsvar i systemet där kroppen angriper cellerna som är hälsosamma. Enligt National Alopecia areata Foundation, över fyra miljoner människor drabbas av denna typ av håravfall i USA.

Traction

Traction Alopecia är en typ av håravfall som sker när håret dras tillbaka tätt under lång tid. Detta kan ses med majs rader, hästsvans och dreads. Om hårbotten får ärr från detta kan håravfall vara permanent.

Styling

Kemikalier används för att bleka, färg, rätar och Perm ditt hår kan göra att den faller ut. Alla dessa förfaranden torka ut och skada det orsakar det att bryta. Överdriven kamning och borstning blött hår också kan göra att den faller ut. Dessa typer av håravfall är bara tillfälliga.

Diet

Hår är beroende av rätt kost för att vara frisk och full av kroppen. Efter en diet plan som är extremt brist på vitaminer och mineraler kan orsaka hår att falla ut. Tonåringar som är idrottare, vegetarianer eller har ätstörningar som bulimi och anorexi är benägna att drabbas håravfall detta sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.