är Manuka honung bra för psoriasis?

Psoriasis

Psoriasis är en autoimmun sjukdom som resulterar i en smärtsam hudens kondition. . Det påverkar så många som 7,5 miljoner amerikaner, enligt National Institutes of Health. Den vanligaste typen av psoriasis är plack psoriasis: upphöjd, röda fläckar med en silver eller vit uppbyggnad av döda hudceller. Plack är smärtsamma, kliande och kan bli infekterade genom repor. Plack kan visas var som helst på kroppen, och kan vara ganska stora. Det finns ingen bot för psoriasis. Läkemedel för behandling av psoriasis är dyra och kan orsaka obehagliga biverkningar.

Manuka Honey

Manuka honung är gjord av blommorna av Manuka buske, och är en produkt av Nya Zeeland. Manuka honung är unikt genom att det innehåller helande egenskaper utöver de som av andra typer av honung. På grund av hur honung görs, innehåller honung som en del väteperoxid. Biokemist Peter Molan har givits namnet UMF, eller unika manuka faktor, att komponenterna i Manuka honung som antibakteriella men inte peroxid. När man väljer Manuka honung eller Manuka honung produkter, leta efter medicinsk kvalitet eller aktiva Manuka honung UMF betyg.

Fördelar

Manuka honung kan gynna personer med psoriasis på många sätt. När Manuka honung appliceras på huden plack, utför honung autolytisk debridering, tar bort döda hudceller. Den honung skapar en fuktig, steril läkande miljö, som främjar tillväxten av nya friska huden. Honungen förhindrar förband från att bli knutna till läkning plack, är så skört nya huden inte skadas när förband ändras. Varje infektion som kan ha utvecklat är löst, och ytterligare infektioner förhindras. Honey har anti-inflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lindra smärta också. Använda Manuka honung ger inga biverkningar förutom mindre obehag vid första ansökan. Om du använder utvärtes behandlingar för psoriasis, tala med din läkare innan du avbryter en behandling


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.