och nackdelar med matsmältningsenzymer

Enzymer är kemiska budbärare som hjälper din kropp att göra något. När det gäller matsmältningsenzymer, är det något att kroppen bryta ner och smälta maten så att du får full näring nytta av vad du äter. Dålig matsmältning kan bidra till matsmältningsbesvär, uppkördhet, gasbildning, undernäring och andra frågor. Dessa är några av argumenten för och emot att ta matsmältningsenzymer som hjälper dig avgöra om denna typ av tillägg kan gynna dig. Om du är under en läkares vård eller ta receptbelagda läkemedel, vara säkra och kontrollera med din läkare innan du gör någon medicin eller komplettera förändringar.

Färdiglagad mat

Förespråkare av matsmältningsenzymer påpekar att livsmedel som innehåller färre naturliga matsmältningsenzymer än tidigare. Grönsaker och frukt börja med färre matsmältningsenzymer eftersom de odlas i mindre än optimala jord, skördade före mognad, reste längre till punkten för konsumtion och kan ha behandlats före försäljningen. De flesta av de återstående naturliga matsmältningsenzymer i maten dödas under tillagningen, matlagning, å andra sidan, gör att vissa näringsämnen mer biotillgängliga. De flesta konsumenter är mycket mer sannolikt att konsumera bearbetade livsmedel än livsmedel i sitt naturliga tillstånd. Med matsmältningsenzymer kan se till att du har de nödvändiga enzymer som förekommer för att smälta maten, å andra sidan, din kropp kan och gör producera eget matsmältningsenzymer så tillskott kan vara överflödig

grundorsakerna

En person som. är att ha matsmältningsproblem kan behöva ytterligare matsmältningsenzymer, men det kan finnas andra bakomliggande faktorer, såsom otillräcklig magsyra produktion. Matsmältningsenzymer kan köpas över disk, så att patienter kan själva behandla och se om deras tillstånd förbättras. Får dock möjlighet självbehandla leda till att vissa människor inte att söka medicinsk vård när de borde, skulle kunna leda till att tillskriva förbättring fel "behandling" och kan leda till onödiga tillskott (med en mängd olika matsmältningsenzymer när bara en i förväg) .

sparandet av dina resurser

Det finns vissa matsmältningsenzymer förespråkare som tror på kroppens förmåga att producera enzymer är ändligt, och att om man tar extra matsmältningsenzymer kommer att skona kroppens resurser, leder till längre hälsa och vitalitet. Vissa går så långt som att ringa enzymer kroppens "livskraft", vilket betyder att den kan användas upp, vilket leder till en förkortning av livslängden. Även om det är sant att kroppens enzymproduktionen ofta förringar med åldern, finns det inga vetenskapliga bevis på att kroppens förmåga att producera enzymer är ändligt.

Seeing förbättring

Vissa människor upplever någon förbättring från att ta matsmältningsenzymer direkt. Ett minskat antal personer, cirka 10 procent enligt hemsidan Enzyme sidor, ser ingen förbättring alls. Resten kommer att märka progressiva eller måttlig förbättring. Vissa villkor, såsom candida överväxt, kan dölja förbättring i tarmkanalen. Även matsmältningsenzymer kan arbeta för dig, kan det vara svårt att avgöra om du slösar bort dina pengar förrän du har använt dem i flera månader.

Interaktioner

Medan matsmältningsenzymer är i allmänhet säkra, finns finns människor som inte bör ta matsmältningsenzymer. Matsmältningsenzymer kan störa vissa läkemedel, inklusive några som används vid behandling av diabetes och antikoagulantia. Matsmältningsenzymer är inte lämpliga för personer med sår, tidigare eller nuvarande, eller personer som tar mediciner som sätter dem i riskzonen för magsår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.