tolnaftate biverkningar

Tolnaftate är ett läkemedel som används på huden som en behandling för att stoppa tillväxten av svampar, som kan vara källan till hudinfektioner. Dessa hudinfektioner inkluderar Jock Itch, ringorm och fotsvamp. Tolnaftate kommer i en mängd olika former, inklusive ett torrt pulver eller en spray pulver. Andra former inkluderar grädde, flytande och gel. Tolnaftate finns även i spray flytande form. Tolnaftate används vanligen två gånger per dag, även om det bör användas enligt anvisningarna.

Hudirritation

Den enda biverkan som anges av National Library of Medicine är hudirritation. Chansen att denna biverkan inträffar är liten.

Andra Hudeffekter

University of Michigan Health System konstaterar att allvarliga biverkningar som inte förväntas inträffa när tolnaftate används som behandling. Du bör dock kontakta en läkare om svåra blåsor, fjällning eller torrhet resultat från att använda tolnaftate. Andra villkor som en läkare bör kontaktas omfattar klåda eller rodnad i huden.

Allvarlig reaktion

Om ett barn uppvisar något livshotande reaktioner på tolnaftate, bör du omedelbart kontakta en vårdgivare eller akut medicinsk avdelning. Dessa reaktioner innefattar väsande andning, feber, sammandragning av bröst, passar och svullnad i tunga, läppar, hals eller ansikte. Om ett barns hud utvecklar en blå färg, bör akutvård också omedelbart sökas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.