badtunnor & hudirritation

Du kan hålla ditt spa "frisk" genom att korrekt balansera kemin i vattnet så att din badtunna användare hålla sig frisk också. För att förhindra hudirritationer och andra relaterade problem, måste badtunnor behandlas för att hantera föroreningar som får släppas ut i vattnet från folkets svett, oljor kropp, kosmetika, deodoranter och även tvål. Dessutom måste vattnet justeras för att ställa in rätt pH och desinfektionsmedel nivåer för att bekämpa alger och mögel

Hudirritation från klor

Vattnet i ett spabad kräver användning av ett desinfektionsmedel för att döda bakterier. Klor är traditionell badtunna och pool sanitet. Har dock brom blivit en populär ersättning för klor, eftersom det har mindre lukt och orsakar mindre hud-och ögonirritation. Om du fortfarande använder en klor sanitizer, växla till brom. Dock aldrig använda både klor och brom tillsammans i en badtunna, och låt dem aldrig komma i kontakt med varandra utanför badkaret, som en kemisk reaktion kan orsaka brand.

Hot Tub Hud Utslag

När kemikalier i en badtunna inte att döda alla bakterier, kan en infektion in i kallas follikulit. Denna infektion orsakar en inflammation i hårsäckarna. Barn verkar vara mer mottagliga för detta utslag än vuxna, och eftersom män ofta har mindre fukt i huden än kvinnor, även de är mer benägna att drabbas follikulit. Detta utslag kommer ofta läka utan behandling i en vecka till 10 dagar. Envis fall kan dock kräva antibiotikum eller en kortikosteroid spruta av en läkare. En person som lider av denna varmvattenpool utslag bör undvika badkaret och ta endast sval dusch och badkar tills tillståndet har läkt ut.

Eksem Irritation

Människor med eksem, en torr, kliande hud skick, kan uppleva en grov flare upp efter blötläggning i en badtunna. Detta torr hud uppblossande orsakas av att huden inte behålla vatten, och inte för att det saknar oljor, som man kunde misstänka. Självklart, om detta inträffar, sluta använda badtunnan och kontakta läkare.

Hudförändring Irritation

Alla infekterade lesioner eller öppna sår på kroppen kan bli irriterad av en karriär i en badtunna. En felaktig nivå av desinfektionsmedel, ut en-av-balans pH-värde eller föroreningar i vattnet kan påverka dessa förhållanden i huden.

Ögon och näsa Irritation

hud är inte den enda delen av kroppen som kan uppleva irritation från att använda en badtunna. En överdriven nivå av desinfektionsmedel kan orsaka ögonirritation. Näsa och ögon kan båda bli irriterad av en ansamling av överskjutande sanitizer rök som samlas under ett spa täcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.