histamin-och ledsmärta

Alla vävnadsskador utlöser ett immunsvar i kroppen som leder till inflammation. Histamin och andra kemikalier orsaka blodkärlen att vidgas och bli otät. Läckage av blod till omkringliggande vävnad orsakar svullnad och smärta, förklarar Dr Stan Gardner, specialist i smärtlindring. Ledvärk är associerad med kronisk inflammation

antiinflammatoriska läkemedel

Många människor med ledvärk ta anti-inflammatoriska mediciner, säger Dr Gardner, läkemedel såsom Celebra, Naprocin och Vioxx. Alla sådana mediciner har biverkningar, påpekar han. Vioxx drogs tillbaka från marknaden år 2004 på grund av kopplingen till hjärtinfarkt och stroke. Användningen av Celebra under lång tid kan mer än fördubbla risken för hjärtinfarkter, och Naprocin var kopplad till en 50 procentig ökning av antalet hjärtattacker.

Kost och inflammationsforskning

Vissa livsmedel verkar utlösa den inflammation svar. Undvik aspartam, koffein, socker och bearbetade livsmedel för att minska ledsmärta. Sänkning mejeri-och rött kött intag kan minska inflammation och ledvärk också, säger Dr Gardner, som har studerat mat känslighet, allergier mat och effekterna av kost på immunsystemet.

Dr Andrew Weil, expert på integrativ medicin, vilket är en kombination av kompletterande terapier och konventionell medicin, säger en anti-inflammatorisk diet innehåller färska och ekologiska livsmedel, ett brett utbud av livsmedel, särskilt vegetabilier. Han föreslår också undvika höga majssirap och delvis härdade oljor. Han rekommenderar att äta mer fullkorn och protein i form av vegetabilier och fisk.

Tillägg

Antioxidant vitamin C och E kan minska inflammation, liksom omega-3 fettsyror. Höga nivåer av vitamin B6-nivån histamin och låga nivåerna ökar nivåer histamin. Quercetin tillskott kan minska utsläpp av histamin, säger Dr. Gardner.

Selen, vitamin D och kalcium kan också motverka inflammation, DrWeil säger, tillsammans med ingefära, gurkmeja, fiskolja och Q10.

Mekaniska behandlingar för inflammation och ledvärk

frekvens specifikt Microcurrent (FSM) och transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) har visat sig minska inflammation och gemensamma smärta i vissa studier.

Bevisen är fortfarande motstridiga, säger Cochrane Collaboration recensenter. Inte tillräckligt giltig studier har gjorts, men baserat på tre studier av TENS-användning för reumatoid artrit som uppfyllde deras kriterier 2003, fann de att akupunktur-Like-TENS (AL-TENS) minskade ledvärk och intensitet och muskelkraft. Konventionell-TENS (C-TENS) tycktes inte visa några kliniska fördelar för ledvärk, men patienter rapporterade förbättringar i sitt tillstånd över tiden med C-TENS jämfört med AL-TENS.

Ny forskning om Histamin och ledvärk

År 2006 utvecklade forskare från Joslin Diabetes Center och Massachusetts General Hospital en mikroskopisk avbildning förfarande för att titta på förändringar i blodkärlen. De fann att histamin är en central aktör på en föränderlig permeabilitet av blodkärl och resultanten inflammation och ledvärk. De var förvånade över att andra blodkärl i kroppen blev inte läckande med tillämpningen av antikroppar, de tror att blodkärl i lederna har vissa unika egenskaper som gör dem mer sårbara för verkan av histamin och inflammation. De teoretiserar att läkemedel kan vara utformat för patienter med reumatoid artrit som hindrar dessa gemensamma blodkärl från att bli otät.

Under 2010, en samling forskare publicerade resultaten av sitt arbete på histamin-blockerare i "farmakologi, biokemi och beteende. "JNJ7777120 är ett läkemedel som blockerar histamin receptorer och kraftigt minskade akut inflammatorisk smärta och artros smärta i djurstudier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.