hjärt-stopp återhämtning

Hjärtat stopp, även känd som plötsligt hjärtstopp är en vanlig, livshotande problem. Efterlevande står inför en svår väg till återhämtning. De första tre eller fyra veckor efter hjärtinfarkt är de svåraste, men kan vara avgörande för att förebygga framtida hjärtproblem

plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp inträffar när hjärtat stannar. Hjärtstillestånd har ett antal orsaker, såsom blockering av hjärtats kranskärl. Hjärtstillestånd gör att blodet inte att pumpa runt i kroppen ordentligt, vilket innebär att den inte kan nå organ såsom hjärnan. Utan syre som tillhandahålls av blod kan dessa organ börjar dö, vilket orsakar dem skada. Snabbt svar på uppkomsten av hjärtstillestånd är avgörande för återhämtningen.

Initial Recovery

The American Heart Association uppskattar att mindre än 5 procent överlever ett plötsligt hjärtstopp och måste genomgå återhämtningsprocessen. Inledningsvis kommer en person som har drabbats av plötsligt hjärtstopp läggas in på sjukhus för observation. Ju längre att hjärtat stoppades får mer skadade organen vara. Hjärna och orgel död börjar inträffa 4-6 minuter efter hjärtstillestånd. Om skada har inträffat, kan operation bli nödvändig i ett försök att åtgärda eventuella skador. Kan

ICDs

Intern cardioverter-defibrillator (ICD) är inopererade i plötsligt hjärtstopp överlevande att hjälpa till att minska risken för en andra hjärt stopp. De är elektriska enheter som är anslutna till hjärtat. Om ICD känner att hjärtat börjar slå i ett oregelbundet sätt att kan tyda på en nära förestående stopp, ger det en kort elektrisk laddning på hjärtat som är avsett att reglera hjärtrytmen.

Livsstil

En ICD är bara en del av återhämtningsprocessen. En överlevande av ett plötsligt hjärtstillestånd finns fortfarande en risk att utveckla hjärtsjukdom igen och eventuellt lidit en annan hjärt stopp. Kosten bör ändras, vilket minskar mängden fett och livsmedel med högt kolesterol som har förtärts, att försöka undvika stopp i artärerna. Om möjligt, regelbunden motion bör bibehållas för att stärka hjärtat.

Överväganden

direkt reaktion plötsligt hjärtstopp är avgörande. Ring en ambulans direkt och använda HLR att försöka starta hjärtat pumpa nytt. Det är viktigt för efterlevande av plötsligt hjärtstopp för att besöka sin läkare regelbundet och upprätthålla en hälsosam livsstil, eftersom människor som har lidit ett hjärta stopp har en hög risk för en andra attack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.