kan follikulit hos människor sprida sig till katter?

Staphylococcus, eller Staph, är de bakterier som oftast ansvarar för obehagliga symptom i samband med follikulit. Eftersom dessa bakterier redan finns i de organ för nästan alla människor och katter, är det inte möjligt att sprida smittan från den ena till den andra. Irritation i hårsäckarna är nödvändig för att sjukdomen ska utvecklas

Om follikulit

follikulit är en inflammation i en eller flera hårsäckar. I både katter och människor, är infektion som orsakas av skador på hårsäckarna orsakas av friktion från kläder, rakning, repor eller blockering av folliklar. När irriterad, det skadade håret blir folliklar infekterade med stafylokockbakterier.

Symtom

Clustered, små röda knölar runt hårfolliklar, röd och inflammerad hud, små vita knölar, klåda och ömhet, och puss-fyllda blåsor alla symptom som kan förekomma med follikulit. Symptomen på villkoret är likartade i både katter och människor.

Orsaker

follikulit i katter och människor orsakas när bakterier infekterar hårsäckar, orsakar irritation på huden. Repor, rakning, överdriven svettning, inflammatoriska hudåkommor, skador på huden, eller skyddande av huden med tejp eller plast kan alla leda till follikulit infektioner.

Behandling

ringa fall av follikulit klara ofta upp på egen hand . Allvarligare fall behandlas med antibiotika. Medan det infekterade området är helande, är det viktigt att hålla det rent och undvika klia sig.

Människa till Cat Transmission

Trots att patogen som orsakar follikulit finns hos både människor och katter, är det inte möjligt för du kan sprida sjukdomen till katten. Follikulit är ett resultat av ett försvagat immunförsvar och inte kontakt med bakterier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.