röda havsalger effekt på herpes

Herpes är en virusinfektion som oftast orsakar smärtsamma sår och blåsor och kan innehålla återkommande attacker. Herpes simplex-virus påverkar vanligen slemhinnorna och orsakar smärtsamma blåsor runt munnen kallas i vardagligt tal som munsår, men det kan också påverka underlivet. Herpes zoster-virus orsakar vattkoppor och de smärtsamma tillstånd som kallas bältros. Det finns inga kontrollerade botemedel mot herpes, men rapporter tyder på att vissa typer av röda marina alger kan vara effektiva vid behandling viruset.

Herpes simplex

Herpes simplex är ett smittsamt virus som sprids från person till person genom nära kontakt, t. ex. genom att kyssa (i fråga om muntliga herpes) eller sexuell kontakt (när det gäller genital herpes). Symtomen omfattar smärtsamma sår och blåsor på slemhinnor, vilket kan åtföljas av känslor av allmän ohälsa. Viruset kan ligga vilande i åratal innan visar symptom, men den första attacken är oftast det värsta, eftersom kroppen utvecklar antikroppar några under den första flare-up. Senare angrepp är oftast mindre allvarliga.

Herpes zoster

Herpes simplex-virus kan spridas även av människor som inte har några symtom, eftersom viruset kan föröka sig i kroppsvätskor. Persistens av herpesviruset är också ses i herpes zoster-virus, som orsakar vattkoppor och bältros, som utvecklas hos människor som redan har haft vattkoppor. Herpes zoster-virus kvar i kroppen och vanligen också vilande efter en släng av vattkoppor. Men när en persons immunitet äventyras viruset kan återaktivera och manifesteras som bältros.

Antiviral

Forskning har visat att vissa typer av marina alger kan vara effektiva för behandling av herpes zoster och simplex. Ett flertal vetenskapliga studier har visat att vissa typer av röda alger utdrag visar, under laboratorieförhållanden, distinkta antivirala egenskaper och kan hämma utvecklingen av herpes simplex och zoster virus. Den antivirala egenskaper hos olika arter av alger undersöks också för att avgöra om de är effektiva vid behandling av hiv /aids.

Red havsalger Art

Red havsalger är sålda och nämns som ett botemedel mot herpes. Det finns dock ca 4000 arter av röda havsalger, och de säljs ofta utan differentiering. De inte alla har samma antivirala egenskaper, och det finns ingen tydlig vägledning om hur dessa tillskott bör vidtas. Naturlig hälsa läkare Linda sidan säger Dumontiaceae, Gigartina, Dilwyn och Nothogenia sorter av röda alger är effektiva mot herpes och bör sökas från välrenommerade leverantörer.

immunsystemet Kvaliteter

Vissa typer av röda havsalger är kända för att uppvisa antivirala egenskaper och kan vara användbart vid behandling av herpes och bältros. Men ofta produkter som säljs som "röda havsalger" inte nödvändigtvis innehåller den antivirala egenskaper krävs för att bekämpa viruset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.