terapeutiska flebotomi förfaranden

Flebotomi är processen att dra blod från en patients blodomlopp. Detta förfarande kan också användas för terapeutiskt bruk, terapeutisk flebotomi används ofta när patienter har polycytemi vera, ett tillstånd som kännetecknas av en hög röda blodkroppar. Andra tillämpningar av förfarandet omfatta behandlingar för patienter med höga halter av järn i blodet, och för patienter med lungödem, där den används för att minska den totala blodvolym.

stor nål med Transfer Pack

Rutiner innebär en överföring pack används ofta i samband med en stor, 19-eller 21-gauge kanyl, även kallat en "fjäril". Nålen är kopplad till en överföring packa via ett rör med en klämma. En blodtrycksmanschett placeras på armen och högt, och venpunktion (blodprov) kommer att utföras under blodtrycksmanschett. Proceduren tar normalt 10 till 15 minuter.

Liten nål med Transfer Pack

En mindre nål kan också användas för att utföra terapeutiska flebotomi. Injektionssetet förfarandet är mer bekväm då mindre nålar används, och tillgång till dina ådror kommer att vara bättre bevaras för framtida phlebotomies. Processen kan ta något längre på grund av lägre priser blodflödet från mindre nål.

Sprutor

Flebotomi kan också utföras med sprutor, där flera sprutor används för att dra blod snarare än nålar ansluten till en överföring pack. Detta förfarande är ofta mer obekvämt, men kan vara det enda metoden tillgänglig om överföra förpackningar inte kan erhållas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.