varför är glycerin en laxerande?

Glycerin är en organisk förening som har många användningsområden. Glycerin används i livsmedel som konserveringsmedel och sötningsmedel och som en förtjockningsmedel i likörer. Glycerin är också en ingrediens i många hälsoprodukter som hostmedicin, tvål och laxermedel. Glycerin är ett effektivt laxermedel, irriterande det anala slemhinnan och stimulerande utsöndring. Glycerin drar också vatten in i pallen från tarmarna, lätta eliminering, enligt American Cancer Society

mekanismen

Glycerin fungerar som en hyperosmotic laxermedel. Detta innebär att glycerin behåller vatten, öka mängden vätska i tarmen, enligt Drug Reference Encyclopedia. Glycerin stimulerar också utsöndringen genom att fungera som en mild irriterande för anala slemhinnan. Av denna anledning hör glycerin den grupp av laxermedel som kallas laxativ.

Kemi

Enligt webbplatsen Bios Infobanken, glycerin (eller glycerol) har den kemiska formeln HOCH2CH (OH) CH2OH. Hydroxylgrupperna (OH) gör glycerol vattenlösliga och hygroskopiska. Hygroskopiskt molekyler attrahera vattenmolekyler från omgivande substratet.

Användningssätt

glycerin finns som stolpiller och som lavemang. Suppositorier är solida, bullet-formade och sätts in i ändtarmen. Som stolpiller löses upp, är glycerin släpps. Lavemang är flaskor eller påsar fyllda med flytande glycerin lösning, utformad för att pressas in i ändtarmen, enligt hemsidan Lavemang Tips.

Smörjning

Utöver sina hygroskopiska egenskaper och dess åtgärder som lätt irriterande, glycerin är också ett smörjmedel. Smörja tarmarna med glycerin lavemang eller stolpiller stöd i elimineringen av sträv eller hård avföring, enligt American Cancer Society. Glycerin används i glidmedel, liksom i laxermedel.

Förstoppning

Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, är förstoppning ett av de vanligaste problemen i mag-tarmkanalen i USA. Förstoppning kan orsakas av en mängd olika sjukdomar, val av livsstil och läkemedel. Glycerin laxermedel ge en säker och effektiv behandling för förstoppning som fungerar bra för de flesta drabbade.

Förebyggande /Lösning

Att förhindra förstoppning i första hand kan hjälpa dig att undvika behovet av mediciner, som glycerin. Amerika Cancerfonden rekommenderar att du äter en välbalanserad, hög fiber diet, dricka mycket vatten, motionera regelbundet, vara uppmärksam när du känner behov av att använda toaletten, förstår att tarmvanor kan ändra, och besöka läkare om tarmen vanor förändras drastiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.