PABA & gikt

PABA, para-aminobenzosyra, används ofta i solskyddsmedel på dess förmåga att filtrera bort solens ultravioletta strålar. I sin muntliga form, har PABA använts för att behandla hudsjukdomar som sklerodermi, dermatomyostis och vitiligo. PABA är mycket viktigt i ett försök att bibehålla tarmfloran samt frisk hud och hår. Gikt är en form av artrit som orsakar plötslig, svår ledvärk som kan drabba vem som helst. Män är mer benägna att få gikt, medan kvinnor tenderar att drabbas av sjukdomen efter klimakteriet.

symptom och orsaker

PABA brist kan orsaka förstoppning och andra mag-tarmbesvär, irritabilitet, trötthet, depression, för tidig rynkor och åldrande, nervositet och gråt eller fuktiga eksem. Enligt NutritionalSupplementAndHealthCareGuide. com, orsakar PABA ett foto allergisk reaktion i en till två procent av befolkningen som använde PABA. Den allergiska reaktionen är vanligen mild för de flesta, bestående av akne, sveda och klåda, och smärtsamma varfyllda blåsor på folliklar.Gikt drabbade känna intensiv smärta, inflammation och svullnad vanligen kring gemensamma vid foten av den stora tån. Smärtan är värst 12 till 24 timmar efter debut av sjukdomen och det kan påverka fötter, anklar, knän, händer och handled, eller var som helst höga nivåer av urinsyra i blodet form skarpa, nål-liknande kristaller i en gemensam eller den omgivande vävnaden.

Villkor och biverkningar

Oral konsumtion av PABA orsakar milda biverkningar såsom en orolig mage, minskad aptit och illamående. Mer allvarliga biverkningar är sällsynta men kan innebära en ökad risk för hypoglykemi (lågt blodsocker) och allvarliga allergier som omfattar utslag, svullnad, klåda, svår yrsel och andningsproblem.Obehandlad medicinska tillstånd som hypertoni (högt blodtryck), diabetes, åderförkalkning (förträngning av artärer), och höga halter av fett och kolesterol i blodet bidrar till uppkomsten av gikt. Du har en högre risk än genomsnittet för gikt om du har en familjehistoria av gikt, ta diuretika för högt blodtryck, ta låga doser av acetylsalicylsyra, eller ta anti-avvisande mediciner (för personer som genomgått en organtransplantation).

Risk Faktorer

PABA kan givetvis uppnås genom intag av öljäst, melass, vetegroddar, vetekli, hela korn (brunt ris och fullkornsvete), champinjoner, spenat och djur orgel (njure och lever) kött. Vissa av dessa samma livsmedel-orgel kött, ansjovis, sill, sparris och svamp-är ansvariga för uppkomsten av gikt. Du kanske vill begränsa ditt intag av vissa typer av livsmedel. Alkohol användning bör begränsas genom gikt lider till två drinkar per dag för män och en drink per dag för kvinna.

Mediciner

När du tar PABA, måste du vara medveten om den dagliga dosen. En daglig dos på över 8 gram kan orsaka låga blodsockernivåer och en dos över 20 gram kan vara dödliga för små barn. Vissa läkemedel, såsom antibiotika på sulfa läkemedel kategori kan påverka styrkan av den dosen.Om gikt lämnas obehandlad kan komplikationer uppstår, såsom återkommande gikt, avancerade stadier av gikt, och njursten från ilsken kristaller bildas i urinvägarna. NSAID, nonsteridal antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen, hjälpa till med inflammation och smärta i samband med gikt.

Expert Insight

Var öppen med din läkare, diskutera all medicin användande inklusive kosttillskott som kan bidra till dina symptom eller orsaka läkemedelsinteraktioner. En av fördelarna med att använda PABA är i utnyttjandet av pantotensyra för att hjälpa kroppen i ämnesomsättning och syntes av kolhydrater, proteiner och fetter. Vissa livsmedel och läkemedel kan faktiskt bidra till och hindra behandling av gikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.