kan en triggerpunkt vara en cysta?

Någon känner en triggerpunkt i sin muskel eller en cysta under hans hud kommer att undra exakt vad han har att göra med. När en klump och bump visas i din egen kropp, att veta om du känner dig en cysta eller en brytpunkt kommer att avgöra hur du kommer att hantera det. Tröskelvärden kommer att vara i en viss typ av vävnad och utlöser smärta när man trycker på, som är en av de saker som gör den annorlunda än en cysta

Cystor

Enligt Princeton's WordNet Search är en cysta en sluten säck i kroppen, speciellt ett som innehåller vätska, som har utvecklats onormalt. Cystor kan utvecklas var som helst i kroppen och har olika namn beroende på var de utvecklas. Exempelvis är en bagare cysta former bakom ett knä och en äggstockarna bildar cysta i en äggstock.En vanlig cysta som kunde förväxlas med en tröskelpunkt ett ganglion cysta , eftersom det ofta ligger över en muskel och kan orsaka smärta i muskeln.

triggerpunkter

Enligt "The Trigger Point Therapy arbetsbok," en triggerpunkt är en knut eller knöl i en muskel fiber som gör ont när man trycker. Triggerpunkter inte innehåller vätska. Dessa endast består av muskelfibrer som har ingått avtal och stannade kontrakterade

Definitioner

En brytpunkt kan placeras i en muskel som ligger bredvid en cysta, men en trigger punkt är inte en cysta, per definition. En brytpunkt område kan innehålla metaboliska avfall som fastnar där vid sammandragning av muskelfibrerna, men att avfall inte ryms i en säck, som med en cysta.

Cysta Behandling

En läkare kommer att behöva bestämma den lämpliga åtgärden för någon cysta. Vissa cystor lämnas ensamma, vissa är dränerad, och vissa är avlägsnas kirurgiskt. Behandlingen beror på var cystor är, om det är besvärligt för dig, om det stör någon av kroppens system, eller om de kan spricka.

Brytpunkt Behandling

Trigger punkt behandlingar ingår injektion med en lokal narkos, stretching och upprepade djupa strök massage, som alla har det yttersta målet att få den avtalade muskelfibrerna att släppa. Dessa kan göras av en läkare, sjukgymnast, kiropraktor eller massageterapeut. En person med brytpunkt kan tänja och massage den själv, om brytpunkt är på en plats där han kan utöva påtryckningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.