EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION och feber

Rosa öga, eller konjunktivit, är ett tillstånd där bindhinnan (det membran som täcker ögonvitorna) blir inflammerad och blir röd. Rosa öga, tillsammans med feber, är ett tillstånd som är vanligare hos barn, men förekommer även hos vuxna. När en feber åtföljer rosa öga, kan detta vara ett tecken på en infektion

Orsaker

Rosa öga är ett tillstånd som vanligtvis resultatet av en bakterie-eller virusinfektion, inklusive förkylningar, öroninflammation och bihåleinflammation, enligt Barn Hälsa . Men kan detta villkor också orsakas av en allergisk reaktion mot element som ambrosia pollen, gräs, damm och djur ilska. Dessutom kan kemiska irriterande i miljön, som städare och rök, orsaka att ögonen blir inflammerad. En feber som följer rosa öga, enligt Web MD, är vanligen en följd av viral konjunktivit.

Symtom

När en person har rosa öga och feber, kommer han att ha en kroppstemperatur på över 99,9 grader C. Dessutom kommer individens ögonvitorna blir röda, tår och känna kliande. Ögonlocken visas även svullna och individen kan klaga på känslan av att ha sand i ögonen eller ljuskänslighet. I fråga om en bakteriell infektion, kommer en patient har en betydande mängd av tjocka gula eller gröna flytningar från ögat, enligt Web MD. Denna urladdning kan orsaka en persons ögonlock att fästas ihop när han vaknar på morgonen. När infektionen är virus, kan ögat bara klara dränering eller tårar.

Anledningar att träffa en läkare

Man ska omedelbart söka läkarvård, enligt Web MD, om de har ett feber som åtföljer en rosa öga och frossa, ansikts smärta, extrem känslighet för ljus, gula eller gröna ögat, eller avvikande syn. Patienter bör söka vård av deras ögonläkare eller deras primärvården läkare.

Behandling

Behandling av rosa öga och feber ingår att ta en febernedsättande over-the-counter drogen, som ibuprofen eller paracetamol, och antibiotika medicinering. Den antibiotika kan komma i form av ögondroppar eller salva. I svåra fall kommer patienten att få antibiotika intravenöst. En läkare kan också ordinera anti-inflammatoriska läkemedel eller slemhinneavsvällande medel för ögat.Medan en person har rosa öga och feber, ska han använda alltid en servett för att torka hans ögon, använda separata handdukar än resten av hushållet och använd en ren örngott varje dag. Dessutom bör patienten placerar en varm kompress över ögonen för att lindra svullnad och irritation som orsakas av rosa öga. Personer med EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION bör inte bära smink, i synnerhet ögonmakeup och undvika att använda kontaktlinser tills den rosa öga infektionen är borta.

Förebyggande

När en individ har rosa öga och feber orsakad av ett virus eller bakterier, deras tillstånd är mycket smittsam. Människor kan förhindra rosa öga med ordentlig handtvätt tekniker, inte röra ögonen med orena händer och avstår från att dela med smink, ögondroppar samt kontaktlinser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.