Hur terapeuter behandlar själv injurers?

Självskador är en handling av fysisk skada som utförs avsiktligt. Till skillnad från självmordsbeteende dock individer skadar sig själva utan att egentligen har för avsikt att ta livet av sig. Ofta självskadebeteende fungerar som en coping mekanism genom vilken människor går igenom en svår tid känns tillfälligt bättre. Self-injurers bör söka professionell hjälp och får behandling för detta tillstånd

egenskaper självskadebeteende

Enligt Self Injury hemsida, är självskadebeteende en skadlig handling gjort med dig själv, själv. Självskador måste inbegripa en akt av fysiskt våld riktat mot din egen kropp, men känslomässigt eller psykologiskt destruktiva tankar ofta följer självskadebeteende. Self-injurers inte skadar sig själva eftersom de är självmordsbenägna eller vill dö. Däremot måste skadan ha varit avsiktligt och utförs för det uttryckliga syftet att skada dig själv. Vanligtvis själv injurers känna ett utsläpp av känslomässig smärta eller spänningar efter att ha utfört en handling av självskada.

Gå i terapi

Det första steget i att behandla självskadebeteende är för den enskilde att besluta om att gå i terapi . Detta innebär ett erkännande av att självskadebeteende är skadligt för sig själv och en vilja att förändra beteendet. Om en egenföretagare som skadar är ovilliga att gå i terapi, risken för återfall är hög. Detta beror på att den terapeutiska processen kräver att de självutnämnda som skadar granska sina tankar och känslor och förändra sitt beteende därefter. Människor som inte är beredda att börja behandling kämpa med anvisningar som anges av terapeuten eftersom de inte är beredda att ändra hantera beteendet.

Terapeutiska tekniker

I allmänhet fokuserar terapi för egna injurers om att reglera känslor. De flesta som skadar sig själva rapporten känsla oförmögen att hantera en svår känslomässig situation. Handlingen att skada sig själv släpper denna känslomässiga spänningar och gör personen att må bättre.I terapi, är kunder i uppdrag att uppmärksamma de tankar som får dem att känna så om de inte kan hantera en svår situation. Dessa är vanligtvis självdestruktiva tankar, till exempel "jag är värdelös" eller "jag kommer aldrig att bli tillräckligt bra för att göra bra. " Genom att erkänna dessa irrationella tankar kan själv injurers undvika situationsanpassat utlösande faktorer som orsakar dem att skada sig själva. Denna strategi tar mental disciplin och ett åtagande för att undvika skada sig själv beteende.

Cure för självskadebeteende

Terapi hjälper egenföretagare injurers erkänna triggers för deras skadliga beteende och undvika känslomässig stress som leder till egen skada. Medan många människor klara behandling och inte längre skada sig, får själv injurers aldrig riktigt bli botade. Enligt den skada sig själv hemsida, när kunderna lösa bakomliggande problem och lära sig att acceptera obehagliga känslor, de inte längre känner behov av att skadar sig själva. Dock kan vissa själv injurers lära sig att hantera sin sjukdom, men inte känns som om de verkligen är botade.

Sätt att förbättra behandlingsresultatet

Det första steget i att förbättra behandlingsresultaten är att hitta en terapeut med vem du är bekväm. Du kanske upptäcker att en person som specialiserat sig på egen injurers är medkännande och förstående om sjukdomen än någon som möter en egen som skadar för första gången.Ett annat viktigt sätt att behandlingsresultaten kan förbättras är att se till att kunden verkligen är engagerad i sin egen återhämtningsprocess. En själv-som skadar som tvingas gå i terapi av en förälder eller familjemedlem kan inte förbättra förrän han inser att terapi är det bästa valet för honom och kan hjälpa honom att klara. En öppen och villig inställning till terapi är den bästa prediktorn för klinisk framgång i att hantera självskadebeteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.