cykling och ischias

Ischias, en form av ryggsmärta, kan vara vanligt förekommande hos personer som sitter under längre perioder. Detta gäller särskilt för personer som flyttar benen medan sittande, såsom cyklister. Det finns åtgärder cyklister kan vidta för att förebygga ischias, och effektiv behandling för dem som blir skadade

ischiasnerven

Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen. Det har sitt ursprung från den låga ryggraden och filialer i två delar. Var och en sträcker sig sedan genom skinkorna och ner benen till fotsulorna. Grund av dess läge och dess anknytning till den nedre delen av ryggraden kan ischiasnerven blir komprimerad i ett antal olika sätt, vilket leder till smärta.

Definition

Ischias är ett symtom och inte ett villkor, det är ischias en indikation på att det finns ett annat problem med nedre delen av ryggraden som orsakar smärta. Detta kan vara ett diskbråck, en nypa av nerv, en förträngning i ryggraden, artrit, sporrar ben eller något annat som orsakar tryck på nervroten. Stickningar, domningar, utstrålande smärta, skarp stickande, molande värk samt stelhet är alla typer av smärta i samband med ischias.Ischias kan lösa sig med tiden. På grund av de ständiga trycket cyklister sätta på rygg med varje ritt, de är på en högre risk att utveckla ett kroniskt tillstånd.

Cykling Ischias

Den vanligaste orsaken till ländryggsmärta i cyklistens stammen ut på nedre delen av ryggen medan i cykling position. Andra fysiska bidragsgivare är spända muskler i benen, som satte ännu mer påfrestningar på ryggmusklerna, och monotona rörelser från benen medan sittande, vilket kan irritera nerven.

Utrustning

Externa faktorer också kan bidra till ischias. Storleken och formen på cykelsadeln kanske orsakar problemet. Detta kan också vara fallet med höjden på sätet, storlek och form på cykeln, och även vilken typ av skor slitna under cykling. Det kan hjälpa att testa olika utrustning och inställningar för att anpassa sig till din form och storlek. Din lokala cykling butik är sannolikt en bra källa för att hitta rätt växel för dig.

Förebyggande /Lösning

Cyklister kan förhindra ischias smärta innan det börjar mycket lättare då de kan fixa det efter att det har blivit ett kroniskt tillstånd . Bra spinal sträckor som bidrar till att upprätthålla flexibilitet och rörlighet kan genomföras både före och efter en tur. Balansera cykling med andra aktiviteter som promenader, aerobics, kan andra sporter eller yoga hjälper också. Välja kortare turer och slutar all verksamhet, om det börjar orsaka smärta är också viktiga överväganden. Om du upplever ryggvärk som blir allt allvarligare, eller om du har svårt att kontrollera din tarm eller urinblåsa, rådgöra med din läkare eller söka akut tjänster omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.