hosta som orsakar kräkningar

En vanlig förkylning eller allergi kan naturligtvis orsaka hosta, som ofta går iväg på egen hand. Men om andra symtom uppträder, såsom kräkningar, kan detta innebära något mycket mer allvarligt. Olika förhållanden kan orsaka hosta som åstadkommer kräkningar. För att korrekt diagnostisera någon sjukdom eller tillstånd, är det bäst att se en primärvårdsläkare eller brådskande vård

Kikhosta

En bakteriell infektion i lungorna, är kikhosta extremt smittsam och ibland kallad "hundra dagar" hosta. Infektionen är vanligast hos barn under fem års ålder, men är det någon som är mottagliga

lunginfektion

När immunförsvaret är låg, den normala bakterier i munnen och halsen multiplicerar. . Då som syrerik luft andas in i lungorna, detta bakterier sprider sig, orsakar en lunginfektion. Detta leder till bildandet av fläckar av slem och pus i hela lungorna.

Lunginflammation

När små droppar som innehåller vissa organismer andades i, utvecklar lunginflammation. Dessa typer av organismer färdas genom luften när någon som är smittbärare nyser eller hostar. Denna infektion är mycket smittsam.

Akut bronkit

Akut bronkit utvecklar antingen som en virus-eller bakterieinfektion. Infektionen orsakar ofta uppkomsten av en torr hosta, senare orsakar mer slem bildas. Detta slem ser grön ut, med en liten bit av blod.

KOL

Kronisk obstruktiv lungsjukdom kallas KOL. Skadliga partiklar, som ofta kommer från att använda tobak, är vad som orsakar KOL. Detta är en inflammatorisk sjukdom som utlöser en onormal reaktion genom luftvägarna i lungorna. Detta är ofta diagnostiseras när patienten regelbundet hosta upp slem. Detta villkor kan vara mycket allvarliga, kanske permanent, utvecklas över tiden.

H1N1

H1N1-viruset, även kallad svininfluensan, är en mycket allvarlig influensa. Symptomen varierar ofta, eftersom det är en typ av influensa. Men hosta och kräkningar är två vanliga symtom tillsammans med feber, frossa och halsont.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.