om snurran urinröret

Varje människas kropp är formad annorlunda. Läkare erkänna normala variationer i allt, inklusive form och storlek i urinröret. En variant som kallas snurran urinröret kan bidra till att orsakerna till problem som urininkontinens

snurran urinröret


Spinning topp urinröret, eller en STE, är en term radiologer använder för att beskriva en variant i form av urinröret. Denna variant finns mest i unga flickor, enligt radiologi webbplats. Den kännetecknas av en utvidgad bakre urinröret och oftast uppstår när musklerna involverade i att stödja och kontrollera blåsan inte fungerar i lämplig samordning med de urinröret.

Symtom


Spinning top urinröret är associerad med urodynamiska avvikelser. En flicka kunde uppleva förträngning i urinröret när hon tomrum hennes urinblåsa. Detta fungerar som ett hinder för urinflödet och kan stoppa henne från helt tömma hennes urinblåsa. Urinretention kan leda till buk av blåsan urinvägsinfektioner och problem med urinblåsan läckage.

Diagnos


Spinning top urinröret diagnostiseras vanligen via video urodynamiska testning. En tekniker kommer att ta bilder av urinblåsan som fyller eller i urinvägarna när blåsan töms med hjälp av röntgen eller ljudvågor. Genom att titta på bilder, kan en läkare diagnostisera snurran urinröret på grund av sin särskiljningsförmåga sken av att vara mycket omfattande närmare urinblåsan och avsmalnande mot urinrörsöppningen och ger intryck av en topp.

Behandling


Om en flicka får urin problem på grund av snurran urinrör, kan hon göra beteendeförändringar för att hantera dessa. Begränsad tömning av hennes urinblåsa och dubbel tömning kan minska risken för läckage urinblåsan och förhindra urinretention. Om hon har problem med återkommande urinvägsinfektioner, kan på lång sikt antibiotika bli nödvändig. Mediciner finns tillgängliga som kan hjälpa henne att få bättre kontroll blåsmuskeln, enligt Pediatric njurmedicin.

Överväganden

Ett barn kan vara pinsamt att diskutera problem blåskontrollen, men behandling finns för de flesta orsaker till inkontinens och urologiska problem. Video urodynamik är ett viktigt verktyg för urologer, eftersom de ger för diagnos av snurran urinröret och andra avvikelser som sker internt, enligt "Pediatric nefrologi och urologi: den Förnödenhets i Pediatrics. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.