rökelse & epileptiska anfall

Epilepsi är en relativt vanlig neurologisk problem bland människor i alla åldrar och även hos mottagliga djur och husdjur. Epilepsi är vanligare bland yngre barn och tonåringar, eller för personer som har upplevt skallskada. Även individuella erfarenheter av epilepsi varierar kraftigt, en del människor med epilepsi hitta sina anfall kan utlösas av rökelse

Epilepsi Bakgrund

Även en person kan få ett anfall eller kramper (även känd som passar), ett mönster av återkommande anfall kommer att leda till en diagnos av epilepsi. Ett beslag som händer när en plötslig storm av extra elektrisk aktivitet i en människas hjärna. Det finns många olika typer av epileptiska anfall, av vilka inkluderar en förlust av medvetandet.

Rökelse som potentiella beslag Trigger

olika dofter, parfymer, kemikalier och oljor har potential att utlösa ett anfall i en känslig individ. Rökelse kan påverka en persons förmåga att tillgodogöra sig syre, och ett minskat flöde av syre till hjärnan kan orsaka ett anfall. Alternativt kan vissa kemikalier i rökelse själv verkar direkt på hjärnan för att orsaka epileptiska symptom.

Försiktighetsåtgärder

bränna rökelse i ett oventilerat eller dåligt ventilerat utrymme är farligare för alla som har en tendens till doft-utlöst anfall. Säkerställa korrekt ventilation när du bränner rökelse, och vara medvetna om alla familjemedlemmar, besökare, vänner eller husdjur med kända epilepsi, så du kan se rökelsen inte orsakar ett anfall.

Rökelse Sorter som mest sannolikt orsakar kramper

Särskilda dofter anses vara mer benägna att framkalla anfall för vissa personer med epilepsi. Dessa inkluderar rosmarin, salvia, isop, fänkål och malört. Med undantag av malört, den utrustning som anges ovan är säkra i mat-de bara potentiellt farliga, med hänsyn till anfall, i form av en aromatisk olja eller parfym

Om ett anfall inträffar

Om en. person börjar få ett epileptiskt anfall, det finns åtgärder du kan vidta för att minimera risken för skador. Snus ut och ta bort rökelse pinne från rummet. Placera filtar eller mjuk kläder kring personer, däribland under huvudet om möjligt. Prata lugnande till personen, och hålla dem borta från fysiska faror såsom tunga möbler, eld, vatten och någonstans person kunde falla. Ring en ambulans för ett första anfall, eller om något beslag varar mer än fem minuter innan medvetande har kommit tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.