vaccin för högskolestudenter

Det finns ingen federal vaccin, men varje stat har sina egna vaccin för barn som förs in offentliga skolor och de som college. . För studenter, vissa vaccin är catch-up doser som borde ha getts vid en lägre ålder. I vissa stater finns det sätt att undvika krävs vaccinationer av religiösa eller personliga skäl.

Meningokockinfektion vaccin

Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att alla nybörjare som bor i sovsalar få meningokock vaccin. Detta vaccin förhindrar en av de vanligaste typerna av hjärnhinneinflammation. Hjärnhinneinflammation är en infektion som börjar runt hjärnan och ryggmärgen och som orsakar kramper.

Human papillomavirus

En annan rekommenderad vaccin för högskolestudenter är en för humant papillomvirus. Denna nya vaccinet skyddar mot 70 procent av livmoderhalscancer. Det skyddar också mot 90 procent av de sorter av det mänskliga papolloma virus som kan orsaka genitala vårtor.

Mässling, påssjuka, röda hund

Alla studenter i vissa stater är skyldiga att få minst två doser av mässling-, påssjuka och röda hund. I de flesta fall bör detta vaccin ska startas när ett barn kommer in dagvård eller dagis.

Difteri, stelkramp, kikhosta

I vissa stater är alla studenter som krävs för att få difteri, stelkramp och kikhosta innan några statliga skolor. Detta vaccin skyddar mot difteri, vilket kan leda till andningsproblem, förlamning, hjärtsvikt eller död. Det förhindrar även stelkramp, eller stelkramp, som orsakar en åtstramning av muskler. Slutligen, skyddar det mot kikhosta, eller kikhosta, vilket kan leda till döden.

Hepatit B

De flesta stater behöver inte hepatit vaccin, men vissa, som Virginia och South Carolina, rekommenderar att studenter får ett hepatit B-vaccin. Hepatit B är en infektion i levern som orsakar inflammation. Hepatit B orsakar kräkningar, gulsot och ibland död. Det kan leda till skrumplever eller levercancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.