vestibulära hyperaktivitet

Det vestibulära systemet är den del av en persons hjärna som samordnar information från receptorer av de fem sinnena, vilket i sin tur kontrollerar en persons balans, lem rörelse och position, blodtryck, upphetsning, hjärtfrekvens och immunsvar. Vestibulära hyperaktivitet Man kan tänka på två olika sätt: antingen att det vestibulära systemet är hyperaktiva eller som hyperaktivitet orsakas av vestibulär dysfunktion

Vestibulär Disorder och ADHD

Med tanke på att det inte finns någon faktisk neurobiologisk förklaring till orsaken till ADD /ADHD (Attention Deficit Disorder och Attention Deficit Hyperactive Disorder), vissa vårdpersonal utesluta vestibulära fungera som en orsak. Men hyperaktivitet av de enskilda som har fått diagnosen i detta tillstånd kan hänföras till individens oförmåga att bearbeta sensorisk information. Vestibulära systemet blir överbelastat och patientens hjärna antingen låtar ut ingången, eller i ett försök att stimulera det vestibulära orsakar konstant kroppsrörelser (aka "hyperaktivitet").

Vestibulär Disorder och Vision

huvudet skakar eller huvud bankade kan också betraktas som en hyperaktiv svar på vestibulära dysfunktion. Om den visuella nervceller har skadats eller på något sätt försämras, synnedsättning kan ge en person motstridiga vestibulära ingång leder till brist på rumsuppfattning. Ökad oro nivåer kan inducera överaktivitet i ett försök för att hjärnan ska få rätt rumslig orientering. Övningar för att förbättra öga /huvud samordning kan praktiseras och verkar för att hjälpa drabbade

Vestibulär Disorder och hörsel

Auditiva ingång kan försämra en vestibulära systemet på två sätt:. Antingen genom för mycket input som kan överbelasta systemet eller av bristande auditiva input som kan störa vestibulära funktionen. Hyperaktiva barn är ofta de vars vestibulära systemen inte tillräckligt bearbeta ljudinformation. Gehör för att skilja viktigt ljud från bakgrundsljud kan hjälpa patienten att få kontroll över behandlingen av auditiv stimulering. (Ibland en patient behöver göra är att hämta sig från en förkylning för att rensa Eustachian rör och återhämta hörsel och friska vestibulära funktionen. )

Centralt vestibulärt Disorders

Nystagmus och yrsel är båda exempel på vestibulära hyperaktivitet. Nystagmus är en konstant förskjutning av ögonen. Vertigo är en känsla av rörelse, som också kan beskrivas som yrsel. Båda orsakas av sjukdomar i det centrala absiden. Nystagmus orsakas av tryck och yrsel har olika orsaker, den vanligaste är vaskulär eller hörsel i naturen. Återigen kan ögon /huvud utbildning lindra dessa villkor något.

Åksjuka

Eftersom båggångarna som styr balans är förknippade med auditiv vestibulära /Cochlear systemet i innerörat ökade hyperaktiva symtom som illamående, kräkningar, svett och salivering förknippas med åksjuka är vanliga. Tittar horisonten kan stabilisera röra huvudet och samordna vestibulära signaler att minska symtomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.