Femar biverkningar hos män

Femar går också genom dess generiska namn, letrozol. Den amerikanska Food and Drug Administration godkänt användning av denna drog är som en typ av hormonbehandling för kvinnor efter klimakteriet som minskar risken för bröstcancer. Dock kan läkare ordinera Femar för off-label use i kroppsbyggare som önskar lägre östrogennivåer. Män bör överväga Femar är vanliga biverkningar innan de beslutar om att ta drogen

Funktion

I normal mänsklig funktion, omvandlar enzymet aromatas androgener såsom testosteron, i små mängder östrogen. Femar binds till enzymet aromatas att förhindra denna omvandlingsprocess. Som ett resultat av östrogen-nivåer hos män med Femar minskar.

Fördelar

Fördelen med att använda Femar för bodybuilders är att det minskar östrogen nivåer och upprätthåller en högre andel av testosteron. Vissa bodybuilders använder Femar för att minska gynekomasti, utveckling av större bröst efter användning av steroider. Andra vill minska östrogennivåerna att minska vattenretention innan en bodybuilding tävling för att visas i topp fysisk form.

Kortsiktiga effekter

Vanliga kortsiktiga biverkningar av Femar är yrsel, trötthet och blodvallningar. Vissa män upplever också muskel-och ledvärk, som kan hindra bodybuilding aktivitet. En vanlig biverkning hos män som tar Femar är en signifikant minskning i sexlusten.

Långsiktiga effekter

Den vanligaste långsiktiga effekterna av Femar hos män beror på att manipulera hormonnivåer under en längre tid . Användning av Femar minskar nivåerna av det "goda" HDL-kolesterol och ökar nivåerna av det "onda" LDL-kolesterol, vilket kan leda till framtida kardiovaskulära problem. Bodybuilders kan också få benskörhet som leder till benbrott.

Överväganden

Femar är en mycket potent läkemedel som uppnår en kraftfull effekt även när det i små doser. I allmänhet är långvarig användning av Femar en dålig idé på grund av dess profil biverkningar. Jag rekommenderar steroider som bodybuilders bara använda Femar precis innan tävling för att avlägsna överflödigt vatten vikt eller för att minska effekterna av gynekomasti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.