Horners syndrom och rebound migrän

Horner syndrom är en sällsynt tillstånd, den påverkar nerver bifogas ögon och ansikte. Det är sällan medfödd, som oftast orsakas av skador på nerverna. Dessa skador kan orsakas av migrän. Rebound migrän huvudvärk är migrän huvudvärk som orsakas av överanvändning av läkemedel mot migrän

Horner syndrom

Horner syndrom uppstår när det finns någon blockering av sympatiska nervfibrer, som ansluts till de två sidorna av ansiktet. Horner syndrom orsakar reducerad svettas på den drabbade sidan av ansiktet, en liten elev i ögat, en sjunken ögongloben och hängande ögonlock. Det finns många skäl till varför skador kan uppstå på den sympatiska nervfibrer. En av dessa är läkemedel mot migrän använda.

Migrän

The University of Maryland Medical Center sägs att migrän är den typ av huvudvärk som mest sannolikt orsakar en patient att söka medicinsk hjälp för att lindra symtomen. Orsakerna till migrän är fortfarande under utredning av läkare, men en oidentifierad neurologiska sjukdomen anses vara orsaken.Migrän har oftast fyra etapper. I det första steget att patienten kan uppleva ljuskänslighet och förändringar i deras aptit. Det andra steget förekommer i en av fem migrän och präglas av känselstörningar. Det tredje steget är själva huvudvärk, vilket kan vara från fyra till 72 timmar. Den fjärde etappen kännetecknas av vissa psykiska trötthet och fogginess.Din läkare kan ordinera triptaner och ergotamines ska ges oralt eller via injektion för att behandla migrän symtom. Överanvändning av dessa, liksom andra mediciner migrän, kan orsaka huvudvärk rebound migrän och Horner syndrom.

Rebound Migrän

Nästan alla mediciner som används för att behandla migrän kan orsaka rebound huvudvärk. Att försöka undvika rebound huvudvärk, bör inga migrän mediciner tas för mer än nio dagar i sträck. Återhämtningen migrän huvudvärk är helt enkelt en huvudvärk orsakad av medicinering, innebär det inte andra symptom på migrän. Men om skador har uppstått på den sympatiska nervfibrer på grund av migrän medicin kan en återhämtning huvudvärk åtföljas av symtomen på Horner syndrom.

Behandlingar

Det finns inget direkt botemedel mot Horner syndrom. Men om orsaken till tillståndet kan fastställas och behandlas kan det lindra symptomen. En åtföljande rebound migrän kan tyda på att migrän är ansvarig för tillståndet. I detta fall skall upphöra att den felande medicin bör lösa rebound huvudvärk och Horner syndrom, även om den senare kan ta längre tid att gå bort som den skadade nervtrådarna behöver för att läka.

Överväganden

Om du drabbas något av de symtom på Horner syndrom eller rebound migrän bör du kontakta din läkare omedelbart. Alla nervskada kan få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.