Prolotherapy behandling för bråck

Olika typer av bråck (rupturer) kräver olika behandlingar för att rätta till dem. Kirurgi är traditionellt används för att reparera den försvagade eller brutna vävnader som orsakar bråck. Prolotherapy är en alternativ behandling som används i stället för kirurgi. Prolotherapy använder injektioner av skleroserande tillsatser för att utlösa kroppen till att reparera bråck

bråck

bråck kan uppstå i ryggraden eller buken områden, utöver andra områden på kroppen. Spinal bråck uppstår när svampiga kuddar av fiber som sitter mellan spinal skivor tryck på sin plats. Buk bråck uppstår när en del av fodret vävnad i varje område skjuter eller bryter igenom ett område i bukväggen som är svag. Bråck uppstå från fysisk ansträngning eller skador. Ett bråck är den buktar eller klump som sticker ut från det drabbade området. Obehandlad bråck förstora och orsaka svåra besvär.

Prolotherapy

Prolotherapy betyder tillväxt behandling eller spridning. Det är en icke-kirurgisk metod som behandlar bråck genom att påverka ligament som är alltför avslappnad. Injektioner av skleroserande medel (socker vatten) skott direkt i den omgivande ligament och senor från det drabbade området. Skleroserande agens orsakar uppsåtligen trombos eller vävnad irritation, följt av lokal inflammation i levande vävnader och celler. Reaktionen orsakar ökade blodflödet till det drabbade området och bildar fibrer-liknande anslutande vävnader och sammandragning av vävnaderna. Detta är hur bråck läker eller inte åtgärdas.

Recovery

Alla har olika helande förmåga så återhämtning med Prolotherapy behandling varierar. Ibland bara en handfull Prolotherapy behandlingar krävs, medan andra människor kan kräva 10 behandlingar eller fler. Journaler visar att fyra till sex behandlingar genomsnittet. När behandlingen inleds, kan den behandlande läkaren bedöma bättre den förväntade läkningstiden.

Kirurgi

Kirurgi är en annan metod för att korrigera bråck. Till skillnad från Prolotherapy, orsaker kirurgi ärrbildning. Dessutom finns det en återkommande felfrekvens associerade efter bråck operation har utförts. Femtio procent av kirurgiskt repareras bråck misslyckas och återkomma. Bukkirurgi utgör också en riskfaktor hos män, på grund av skär igenom ärr vävnader i det drabbade området. Detta kan orsaka en sammandragning av blodflödet till testiklarna, vilket resulterar i förlust av en eller båda av dem.

Andra bråck

bråck är förhärskande i ryggmärgen och buken områden, men ytterligare typer av bråck förekommer från ansträngande kroppen eller från skador: Inguinal femur och testikelcancer bråck är belägna i ljumsken avsnitt. Återstående bråck inkluderar ventral, navelsträng, ventralt /epigastrisk, incisional, spigelian, återkommande /återkommande incisional, dubbel (bilaterala), stomi och uppehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.