Vad är några symtom på entropion i en hund?

Entropion är en genetisk sjukdom som berör en hund ögon, vilket gör att ögonlocket att vika inåt. Entropion drabbar oftast valpar och kan upptäckas bara några månader efter födseln, men äldre hundar kan drabbas. Entropion kan ibland vändas med ett enkelt kirurgiskt ingrepp som utförs av en veterinär. Det är vanligare i raser med platta ansikten.

Aktiv-rullande Ögonlocksplastik

En av de vanligaste symtomen på entropion är en aktiv rullande ögonlock. Enligt The Pet Wave hemsida kan entropion förekommer på övre ögonlocken, nedre ögonlock, eller båda. Den omkastning av ögonlocket orsakerna pälsen skaver mot hundens hornhinna, som allvarligt kan påverka synen. Inverterad ögonlock kan också orsaka sår bildas på hundens hornhinnan som ett resultat av ögonfransar gnugga mot den delen av ögat. Veterinärer använda ett färgämne för att upptäcka sår.

Krafsar på Eyes

Entropion är en smärtsam, obehaglig förutsättning för hundar. Av denna anledning repor eller krafsar på ögon är ett vanligt symptom. Detta beteende, medan varnar en ägare till sin hunds obehag, inte befriar smärta i samband med entropion. Din veterinär kan ordinera ögondroppar för smärtlindring. Din veterinär kan också kräva att hunden bär ett speciellt konformad krage runt halsen som förbjuder hunden från krafsar på det drabbade ögat. Även om hunden kanske ogillar bära denna apparat kommer konen skona hunden onödig smärta av misstag klia hennes öga som ögat läker

sönder eller Ansvarsfrihet

Många hundar lider av entropion uppleva kraftigt riva från det drabbade ögat, att göra området runt det ögat våt vid beröring. Förutom att riva och skelning dess ögon, får en hund som lider av entropion erfarenhet en tjock, slem-liknande ansvarsfrihet.

Avsaknad av reaktion mot bedövning

Det inverterade ögonlocket på en hund som lider av entropion inte kommer att reagera på ett bedövningsmedel. Detta är viktigt att skilja den från en annan förutsättning-blefarospasm-som ofta misstas för entropion. Om en veterinär förvaltar en bedövningssalva, kommer den inverterade ögonlocket försvinner om hunden lider av blefarospasm. Om ögonlocket fortfarande upp och ned, är det troligt att en hund lider av entropion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.