Varför är mina kontakter halka?

Kontaktlinser ersätta glider problemen är så vanliga i glasögon. Men ibland kan kontaktlinser smyga sig mitt i ögat och orsaka obehag. Detta orsakas oftast av antingen en storlek fel på objektivet, felaktigt sätter kontakter eller gnugga ögonlocket för mycket. Kontaktlins som sätts alltid hämtas genom tålamod och några flitiga söka

Storlek Problem

Kontaktlinser kan drabbas av halka om de inte är rätt storlek för dina ögon. Många kosmetiska kontaktlinser (till exempel färgskiftande kontaktlinser) får säljas i bara en storlek som kan slinka ständigt. Om möjligt, få nya kontaktlinser som passar ditt öga mer perfekt för att förebygga avvikelser.

Felaktigt Sätta kontakter

Kontaktlinser kan glida och orsaka obehag och rodnad om de släpps ut på ögonlocket inifrån och ut. Kontaktlinser är gjorda för att endast bäras en särskilt sätt. Vidare kan kontakter halka om en bit av objektivet har blivit vikta eller ringlad. Om detta är ett nytt problem, försöka ta dina kontaktlinser ut, rengöring dem kortfattat för att avlägsna eventuella föroreningar på kontaktlinser, och ersätta dem på din öga på motsatt sätt.

Rubbing Ögonlocksplastik

Om du överdrivet touch eller gnugga ögonlocken, kan detta vara den som orsakar din kontaktlins att glida oftare. När ompositionering dina kontaktuppgifter, se till att den sitter på mitten av ögat, så att obehag i samband med glider inte fortsätter. Försök att undvika att gnugga ögonen när du bär dina kontakter.

Slipping Myter

Oavsett hur mycket dina linser slip, kommer de aldrig fastna bakom ögat. Det finns ingen skillnad mellan ditt öga som skulle tillåta detta hända. Om du inte hittar ditt objektiv efter att den har halkat, fortsätta att leta. Det är fortfarande där och tillgänglig. Vidare kan kontakter inte spricka medan i ögat, så oroa dig inte över att behöva gräva skärvor av kontaktlins ut när det glider off-center.

Flytta en Förskjutning Lens

Dra det övre ögonlocket av ögat ner till leta efter linsen. Upprepa med det nedre ögonlocket. Om du inte hittar linsen, släck ögat i saltlösning för att se om detta rubbar linsen. Ta din tid och ha tålamod för att få linsen, otålighet kan få dig att irritera eller skada ögat. Om du inte hittar linsen, kontakta din ögonläkare om att få linsen bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.