Vilka är fördelarna med inversion tabeller?

Om du lider av ryggont och ryggbesvär, har du försökt sannolikt mer än en metod för att eliminera din smärta, från att ta mediciner för att besöka kiropraktor. Men du kanske inte har provat en inversion bord, i själva verket kan du anta av namnet enbart att det är någon slags medeltida tortyr enhet. Dock kan en invertering tabell ger bara lättnad som du har letat efter utan biverkningar av mediciner och bekostnad av kiropraktik besök

Definition

En inversion tabell är en upprätt bord av olika slag, oftast monterad på en stål eller annat varaktigt metallram, där du spänna fast dig ordentligt. Som namnet antyder, inverterar själva tabellen, och din kropp tillsammans med det, så att du kan sätta dig i valfri vinkel, upp till en fullständig upp och ner 180-graders vinkel.

Funktion

Om du har kämpat med ryggont under en längre tid, har du antagligen märkt att den inte behandlas, ålder bara göra smärtan värre. Det beror på allvar tar ut sin rätt på ryggraden på samma sätt den gör på resten av kroppen. Resultatet är skivor i ryggraden kompakt. En inversion tabell sträcker ut ryggraden, med hänsyn till utrymmet mellan skivorna. Detta också kallas dragning terapi.

Fördelar

Sedan inversion tabeller är prisvärda och bärbara idag, kan du helt enkelt spänna fast dig till din inversion bord när som helst ryggsmärtor börjar bli outhärdlig igen. Stretching ryggen genom att hänga upp och ner kommer troligen få dig att må bättre, åtminstone något. "I teorin tar inversion terapi gravitationella trycket på nervrötter och diskar i ryggraden och ökar avståndet mellan kotorna," enligt en artikel av Dr Randy A. Shelerud. Dessutom hängande upp och ner kan främja bättre cirkulation, slappna av alla muskler i kroppen och minska spänningar och stress.

Effektivitet

Enligt Shelerud, har forskare funnit att med hjälp av en inversion tabell faktiskt ge tillfällig lindring. Men det är inversion terapi inte anses vara en effektiv och långsiktig behandling. Om du förstår upp framför att dragning inte kommer att bota din ryggvärk och att du kommer att behöva invertera dig regelbundet så att du får nytta av inversion, du är mindre sannolikt att bli besviken med denna form av behandling.

förbehåll

Inversion tabeller är inte för alla. Personer med smärta i nedre ryggen kan få mest nytta av att vända sig. Men om du har högt blodtryck, hjärtsjukdom eller glaukom, ska du försöka att inte inversion terapi, som i den upp och ned ståndpunkt skulle kunna medföra allvarliga hälsorisker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.