colon irritabile & dålig andedräkt

Irritable bowel syndrome, eller IBS, är ett villkor i tjocktarmen som påverkar så många som en av fem personer, enligt Mayo Clinic. Orsaken till IBS är okänd, men läkarna tror att det beror på problem med tarmen muskler som driver maten genom mag-tarmkanalen. Hos personer med IBS kan dessa muskelsammandragningar antingen vara för stark och lång eller för långsamt

Symtom

Symtom på IBS varierar kraftigt, men de tenderar att vara långsiktiga problem och inkluderar, antingen konsekvent eller intermittent-kramper, buksmärta, uppblåsthet, gas, diarré, förstoppning och /eller slem i avföringen. En liten andel av de med denna svåra eller okontrollerbar syndrom upplever problem, men de flesta har endast lindriga till måttliga frågor. Som tecken på IBS kan indikera allvarligare tillstånd, exempelvis Crohns sjukdom, cancer och ulcerös kolit, läkare vid Mayo Clinic rekommendera de upplever dessa symtom kontakta läkare.

Diagnos

Diagnos av IBS är baserad på en medicinsk historia, inklusive symptom, och en fysisk undersökning. Mycket av diagnosen innebär utesluta mer allvarliga problem, säger Mayo Clinic webbplats som ofta med hjälp av Rom kriterier, en viss uppsättning diagnostiska kriterier som används för att identifiera funktionella mag sjukdomar som IBS.Det mest framträdande egenskaper IBS är en viss nivå av bukbesvär åtföljs av en eller flera av följande symtom under minst 12 veckor, men inte nödvändigtvis i följd: förändring frekvens eller konsekvens av avföring, sila, brådska eller känsla av ofullständig tarmtömning, och uppkördhet eller bukdistension. Om symtom såsom viktnedgång eller blödning föreligger, kommer ytterligare tester att beställa.

Första kuren

Western medicinska behandlingar som fokuserar på att lindra symtomen vid IBS och identifiera möjliga triggers, till exempel vissa livsmedel. Lindriga symtom kan ofta hanteras av förändringar i kost, livsstil och stressnivåer, medan måttliga till svåra problem kan behöva mer insatser, som fiber tillskott, over-the-counter mot diarré mediciner och /eller rådgivning för att lindra stress. Antikolinerga läkemedel kan hjälpa till att lindra smärtsamma tarm spasmer, kan antidepressiva hjälpa hämma neural aktivitet som styr tarmarna och antibiotika kan hjälpa dem med en överväxt av bakterier.

Sista utväg Behandlingar

Några läkemedel är tillgängliga för kvinnor som inte har svarat på andra behandlingsalternativ. Dessa läkemedel har inte godkänts för män. Alosetron används för kvinnor med dominerande diarrésymptom och hjälper kolonrelaxation att fördröja transport av avfall genom den nedre tarmen. The Food and Drug Administration drog Alosetron bort från marknaden i en punkt på grund av allvarliga komplikationer, men gav den möjlighet att förskrivas igen under restriktioner. Lubiprostone är en medicin som används för att hjälpa passera avfall snabbare genom att öka vätska sekret i tunntarmen. Lubiprostone är för kvinnor som har problem med förstoppning.

Dålig andedräkt och naturläkemedel perspektiv

Trots vårdinrättningar som utöver västerländsk medicin, som Mayo Clinic, inte göra-lista dålig andedräkt som ett symptom på IBS, natur läkare acceptera det som ett möjligt tecken på långsiktiga problem i tjocktarmen. Naturopathics tror att hälsa i magtarmkanalen är en väsentlig del allmänt välbefinnande, och behandling för IBS innebär att återställa tarmen vitalitet och allmän hälsa. Dessa behandlingar kan innefatta tillskott, örtmedicin, kolon hydroterapi och kost och ändringar beteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.