effekterna av en varmvattenflaska

Värmeflaskor har använts i århundraden som ett sätt att värma upp sängen. Redan 16-talet, glödande kol säng warmers innehåller användes för uppvärmning. Senare var liknande behållare med varmt vatten utvecklas, och dessa var gjorda av metall, trä, glas eller keramik. I modern tid är gummi eller liknande material som vanligtvis används för att göra varmvattenflaskor, och är täckt i ett tyg eller tyg för att undvika obehagliga kontakt med den varma gummimaterial. Sådana varmvattenflaskor har flera medicinska, fysiska och psykologiska tillämpningar, förutom att de används som värmekälla.

Uppvärmning

Värmeflaskor är en sparsam och effektiv metod för uppvärmning upp en säng vid kall väderlek. Särskilt i hus med dålig eller ineffektiva uppvärmningssystem, utgör en varmvattenflaska varaktig nattetid värme för mycket lite energi utlägg. Den enda el som används är för kokande vatten för att fylla flaskan. Ho-vattenflaska användning kan göra det möjligt för husägare att sänka hushållens värmesystem när familjemedlemmarna är varma i sängen med sin "hotties. "Även varmvattenflaska för uppvärmning har gradvis minskat som mer moderna hem uppvärmning har utvecklats, flaskor fortfarande är populära i Storbritannien, utvecklingsländerna där centralvärme inte finns tillgänglig, och mer nyligen i Japan där varmvattenflaskor uppskattad som ett ekonomiskt värmekälla.

Fysisk

Värmeflaskor kan användas som en medicinsk behandling för fysisk smärta. Tillämpning av varmvattenflaska att smärtan webbplats kan uppnå en viss grad av smärtlindring, utan användning av smärtstillande läkemedel. Alternativt kan varmvattenflaskor användas som ett komplement till en befintlig behandling av smärta bestämmande droger, för ytterligare smärtlindring. Värmeflaskor är en populär icke-medicinska botemedel mot muskelsmärtor, magont, och mensvärk. Värme arbetar för att lindra smärta genom att öka cirkulationen till musklerna, och därmed minska spasmer och minska inflammationen.

Psykologiska

De psykologiska effekterna av en varmvattenflaska kan vara mycket lugnande. En varm vattenflaska kan vara till hjälp betecknar sänggående för barn eller vuxna som kämpar med sömnlöshet, att somna, eller att fortsätta sova. Varmvattenflaskor är lugnande för sjuka eller trötta barn i synnerhet, de fungerar som en tröst post samt en smärtlindrande värmekälla.

Varningar

Självklart bär varmvatten vissa inneboende faror. Använd inte kokande vatten i gummi varmvattenflaskor, och inte för mycket, båda dessa faktorer kan göra gummimaterial att försämra och öka risken för en varmvattenflaska läckande vatten och bränna ner. Var försiktig när du fyller en varmvattenflaska, för att inte hälla eller stänk varmt vatten på händerna. När vattnet i flaskan, utesluta alla luftöverskott innan fast åtdragning proppen. Gamla flaskor, eller dem som visar något tecken på material försämring eller sprickbildning, ska kasseras. Värmeflaskor för smärtlindring bör inte tillämpas på områden av huden som är trasiga, blödning eller på annat sätt skadade.

Alternativ till Hot Water

Nya versioner av varmvattenflaskor, som faktiskt inte använda varmt vatten, har liknande fördelar i form av värme och smärtlindring. Till exempel är vete-fyllda säng warmers konstruerade på samma sätt som traditionella gummi varmvattenflaskor, men istället är mikrad för att värma upp vetet. Liknande mikrovågsugnsbruk säng warmers finns fyllda med gel material. Eldrivna värmedynor finns också i liknande storlekar till traditionella vattenflaska. Dessa alternativ till varmvattenflaska undvika farorna med hett vatten och potentiella läckage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.