felint förstoppning symtom

En förstoppad katt kommer ofta uppvisar yttre tecken på hans obehag. Observant ägare kan märka förändringar i kattens mat-och skönhetssalonger vanor utöver oregelbundna tarmrörelser. Orsaken inte alltid verkar så, men det är oftast ganska lätt att se när en katt lider av förstoppning.

Sällsynta tarmrörelser

Sällsynta tarmrörelserna är det enklaste sättet att kontrollera om en katt är förstoppad. En död giveaway är när kattens avföring sluta helt. Det finns ett antal orsaker din katt kan välja eller vara orsakat att undvika tarmrörelser, från dåligt väder till felaktig rörlighet för päls genom sitt system.

Kattlådan Använd

Övervaka din katt när den går till kullen box. Förstoppad katter ofta inte kommer att besöka lådan ofta och de brukar uppvisa vissa beteenden när de gör. Om din katt är synligt ansträngande utan resultat när han gör sitt besök, han är antagligen förstoppad. Andra beteenden för att titta på är onormalt frekventa kattlådan besök och gråter eller högt jamande i lådan. Kräkningar eller blodig diarré också vara symtom på förstoppning.

Ovanligt beteende

Andra beteenden kan vara ledtrådar att din katt är lidande. En förstoppad katt ibland inte kommer att äta lika mycket som han tidigare hade. Han kan vara ovanligt slö och försumma sin skönhetssalonger, vilket resulterar i en ovårdade utseende. Han kan också visa sina magbesvär med scrunching till en boll eller hunching hans axlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.