fluorescerande detektionsmetoder

Fluorescens används som metod för detektering i många kemiska och biologiska molekylära tekniker karakterisering

Fluorescens Basics

Fluorescens uppstår när ljus av en viss våglängd (ofta ultraviolett) är inriktad på ett material som kan absorbera detta ljus och avger ljus i olika, längre våglängd. Ofta detta utsläpp är synligt ljus, vilket gör att materialet verkar glöda.

Direkt Fluorescens

Några molekyler är naturligt fluorescerande och kan studeras med hjälp av direkt fluorescens. Faktorer såsom närhet till andra molekyler och vätska interaktioner kan ändra en molekyl är fluorescerande egenskaper. Dessa förändringar ger information om molekylära interaktioner, aggregering och självorganisering.

Immunofluorescens

I immunofluorescens är fluorescerande antikroppar används för att avslöja vissa cellstrukturer. Detta kan användas för att identifiera celler av olika typer, visualisera viss cell organeller, mäta cellernas ämnesomsättning och för många andra ändamål.

Fluorescerande Märkning av DNA

Trots att DNA i sig är bara svagt fluorescerande, många molekylärbiologisk teknik lita på att förbereda fluorescerande komplex av DNA för kvantifiering, sekvensering och spårning.

Andra metoder

Listan med fluorescerande metoder för upptäckt är lång och varierande. Proteiner kan konstruerad för att innehålla fluorescerande domäner, så att de kan spåras i cellerna och även inuti organismer. Fluorescens kan användas i kromatografi för att separera en molekyl av intresse från en blandning och i biofysik att avgöra graden av konformationsstudier förändring av en enda molekyl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.