fördelar och nackdelar med reklam riktad till konsumenter

direktreklam till konsumenter. -Även kallad DTC reklam eller helt enkelt DTCA-är en term som vanligen används inom vård-branschen som refererar till receptbelagda läkemedel annonser riktade mot patienterna. DTC-reklam är ett sätt att läkemedelsföretagen kan skapa intresse för produkter och öka försäljningen. DTC reklam anses kontroversiellt, det finns många möjliga fördelar och nackdelar med DTC reklam för patienter, läkemedelsföretag och sjukvårdspersonal.

öka hälsomedvetande

En potentiell fördel med DTC-reklam är att det kan öka patientens medvetenhet om sjukdomar och läkemedel som kan lindra dem. Till exempel kan en person med högt kolesterol vet inte att det är receptbelagda läkemedel tillgängliga som kan hjälpa undertrycka kolesterolnivåer, men de skulle få reda på genom att titta på en TV-reklamen. Konsumenter som är mer medvetna om hälsofrågor är mer benägna att ta itu med dem.

Försäljningsargument

Även DTC annonser kan innehålla läkemedel som kan hjälpa konsumenterna, är deras syfte i slutändan att sälja en produkt. Reklam kan försöka att överdriva fördelarna av en produkt eller vilseleda konsumenterna på något sätt. Till exempel kan annonser visa människor har roligt gör avkopplande aktiviteter, även om drogen har allvarliga biverkningar som påverkar många patienter. Vissa DTC annonser som kallas "hjälpsökande annonser" ger information om medicinska förhållanden, men rekommenderar inte specifika läkemedel.

Regeringens förordning

DTC reklam regleras av US Food and Drug Administration (FDA), som normalt kräver att läkemedelsföretag tala om för konsumenterna om alla ett läkemedels risk information i en "produkt påstående" ad (en annons som direkt rekommenderar en produkt och berättar för konsumenten vad den gör). Enligt FDA, sända annonser kan dock utelämna viss information ", så länge annonserna berätta tittare eller lyssnare hur du får ut full FDA-godkända förskrivningsinformationen, som beskriver alla av läkemedlets risker. " Om en konsument inte tar sig tid att fullt ut undersöka ett läkemedel sett i en annons, kan de utsättas för oväntade biverkningar. FDA försöker också se till att konsumenterna inte vilseleds eller bedragna av annonser.

Forskning

Stora receptbelagda läkemedel företagen investerar en större summa pengar i forskning och utveckling av nya produkter. Denna forskning kan bidra till att identifiera nya läkemedel för att behandla sjukdomar som för närvarande inte har några bra behandlingar. DTC-reklam är ett sätt för företag att öka inkomsterna för deras befintliga läkemedel för att kompensera de investeringar går till forskning och utveckling. Å andra sidan, marknadsföringskampanjer är dyra och kan minska anslagen till reservation utveckling om annonser inte är framgångsrika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.