golfskor och artrit

Artrit kan vara försvagande och kan definitivt påverka din golfspel på ett negativt sätt. Smärta i bollen på foten och din tå kan förstöra din golfsving, säger Foothealthfacts. org. Smärtan i stortån gemensamt kan göra det svårt för dig att fullfölja din sving. Artrit i fotleden skapar instabilitet och stör överföring av din vikt när du svingar. Din fot innehåller 30 leder och 28 ben samt ligament, som är band av vävnad som upprätthåller korrekt placering av leder och ben. När artrit drabbar dessa ben, leder och ligament, kan det hämma din förmåga att gå samt att spela golf

Bakgrund

Artros är den huvudsakliga orsaken till handikapp i USA, enligt den amerikanska Academy of ortopediska kirurger (AAOS. ) Artrit har inget botemedel, men kan behandlas så att du kan gå om ditt företag, inklusive spela golf.Det finns tre typer av artrit som kan drabba dina fötter och vrister. Den första är artros, som är degenerativa och ett resultat av långvarig stress på de drabbade områdena. Brosket i fötterna sliten och slitna med tiden och med åldern, och detta orsakar ledvärk, svullnad och inflammation. Det andra formen av artrit är posttraumatisk artrit, vilken genomförs efter en skada i foten. Reumatoid artrit är den tredje formen. Det är en inflammatorisk sjukdom som förstör brosk.

Skor

Om dina fötter är döda dig, du förmodligen inte kommer att spela ett bra spel av golf, och du kan ge upp sporten helt. Din sving, till exempel, beror på hur stabil och tillfreds dina fötter är som de övergång genom svingen cykeln. Få skor som är speciellt konstruerade för dina fötter och ge stöd och tröst, hjälper dig att spela en mer smärtfri golf.

Överväganden

Överväg att göra ett möte med en certifierad pedorthist eller C. Ped, en specialist på foten ortoser som också specialiserat sig på användningen av skor, ändringar sko och andra pedorthic anordningar som konstruerats och slitna att rätta till problem med fötterna. Den Pedorthic Footwear Association (PFA) grundades 1958 med målet avseende konstruktion, tillverkning, ändra och passande skor och infogar sko kallade ortoser som hjälper åtgärda problem som orsakas av långvarig stress (artros), skador, medfödda tillstånd och sjukdomar ( reumatoid artrit. )

Förslag

Använd spikeless golf skor, som kan vara lättare för ömma, värkande fötter och mindre stressigt på lederna.

Behandling

Behandlingar för artros mul smärta inkludera skor specifikt avsedda att möta de problem som du upplever, klädd i en fotled fot ortos för stöd, sätta bågar eller kuddar i dina golfskor och tar antiinflammatoriska läkemedel, som minimerar svullnad. Styra din vikt och stretching innan du spelar golf kan bidra till att minska din artrit foten smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.