hur man behandlar menstruella kramper och smärta

Är det en självklarhet att varje månad i en kvinnas liv måste omfatta ett par dagar av extrema obehag och smärta? Mensvärk pest otaliga kvinnor, och obehag kan variera från mild till allvarlig, men det är möjligt att behandla kramper och lindra smärta i samband med din månatliga cykel. Smärta från en menstruationscykel påverkar ofta buken och bäckenet, men ibland kan smärtan stråla bakåt. Kramper och smärta tenderar att avta med tiden, men om du behöver omedelbar hjälp, över disk produkter och naturläkemedel är effektiva och ger långtidsbehandling.
1.
Använd over-the-counter smärta läkemedel för behandling av mensvärk. Ibuprofen och paracetamol bidra till att minska bäcken-och ryggsmärtor i samband med menstruationscykeln. Vissa läkemedel såsom Midol är utlovat att lindra mensvärk, men också att finnas koffein som ingrediens. Ta alla mediciner som föreskrivet.
2.
Kör ett varmt bad och koppla av i det för att underlätta dina muskler. Bromsa muskelsammandragningar och lätthet nedre buk-och ryggsmärtor.
3.
Applicera en varm trasa eller värmedyna. Doppa en trasa i varmt vatten och tillämpas på ömmande kroppsdelar, eller placera en värmedyna på bäckenet eller ryggen för att lindra smärtan.
4.
Experimentera med tillskott. Enligt Mayo Clinic, vitamintillskott som omega-3 och E-vitamin kan minska eller behandla mensvärk och smärta. Konsultera en läkare innan experimentera med vitamintillskott, speciellt om du tar receptbelagda mediciner.
5.
Ge dig själv en bäcken massage. Öka blodcirkulationen och minska mensvärk med en lätt massage. Massera varsamt nedre delen av buken eller bäckenet med en cirkelrörelse.
6.
Motion för att behandla kramper. Utövar frigör endorfiner, som är en naturlig smärtstillande. Ta en promenad, titta på en aerobics-video eller njuta av en joggingtur för att lindra smärtan från din menscykel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.