korrelation mellan plantar fasciit & hjärtsjukdom

Plantar fasciit är ett vanlig orsak till foten smärta. Hjärtsjukdom är en term som täcker olika sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen. Plantar fasciit följer ofta med hjärtsjukdom, eftersom de båda har en liknande sak i fetma

Om Plantar Fasciitis

plantar fasciit orsakas av inflammation i plantar fascia, ett band av vävnad som löper över undersidan av foten. Det vanligaste symtomet är en stickande smärta i foten när någon har varit avstängd fötterna under en lång tid. Typiskt värsta på morgonen, så blir det bättre när foten mjukar upp. Efter sammanträdet under en lång period, dock kan smärtan komma tillbaka.

Plantar Fasciitis Behandlingar

plantar fasciit kan behandlas med Alvedon, Tylenol och andra anti-inflammatoriska läkemedel. En kortisoninjektion kan också hjälpa. En annan vanlig behandling är sjukgymnastik att sträcka plantar fascia och stärka benmusklerna. I svåra fall operation loss plantar fascia från hälbenet kan vara nödvändig. Kirurgi är dock oftast en sista utväg.

Orsaker till Plantar Fasciitis

plantar fasciit kan orsakas av problematiska fot mekanik och övningar som balett att sätta tryck på foten eller yrken som kräver långa timmars stående. Ålder kan också påverka chanserna att få plantar fasciit, med äldre människor löper större risk. En studie i Journal av fot och vrist Kirurgi, "dock funnit att den vanligaste orsaken till plantar fasciit är fetma.

om hjärtsjukdomar

Hjärtsjukdomar är en sjukdom som smalnar eller obstrucst blodkärl, vilket kan leda till bröstsmärtor, hjärtinfarkt och stroke. Symptom på hjärtsjukdom inkluderar bröstsmärtor, andnöd och smärta, stickningar och domningar i armar och ben. Hjärtsjukdom går ofta odiagnostiserade och obehandlade tills någon har en stroke, hjärtinfarkt eller hjärtsvikt.

Orsakerna till hjärtsjukdom

Ju äldre en person blir, desto större hans risken för hjärtsjukdom. Höga nivåer av stress och en familj historia av hjärtsjukdomar spela en roll i hjärtsjukdom. Högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes kan ta en vägtull på blodkärlen och hjärtat, vilket leder till hjärtsjukdom. Fetma ökar också risken för hjärtsjukdomar.

Jämförelsetabell

plantar fasciit och hjärtsjukdomar ofta förekommer i samma person. Även de två är oberoende, detta händer eftersom de har liknande orsaker. Fetma är en ledande orsak till både hjärtsjukdomar och fasciit plantar. Och äldre människor blir, desto mer sannolikt är att utveckla både plantar fasciit och hjärtsjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.