kort sikt och långsiktiga mål för ångestsyndrom

fobi är en allmän term som fokuserar på många former av onormal och patologiska rädsla. Ångestsyndrom blev bara en accepterad diagnos av psykiatriker mot slutet av 1800-talet, enligt GE Berrios boken, "Anxiety Disorders. En konceptuell historia" Det finns två allmänna metoder för behandling av ångest på kort och lång sikt: terapi och medicinering. Den överlägset, dock är den mest populära metoden att få patienten att se en psykisk hälsa rådgivare tillsammans med att ta mediciner, främst bensodiazepiner, däribland Valium, Xanax eller Temesta, och antidepressiva, som Zoloft, Seroxat, Lexapro och andra, enligt Ångest Sjukdomar Association of America.

Diagnos och orsaker

Det finns lika många orsaker som det finns varianter av ångestsyndrom. En av orsakerna är biologiska-bristande förmåga i hjärnan att bearbeta känslomässiga bekymmer och känslan av rädsla. En annan är ett omedelbart upphörande av att missbruka alkohol eller droger. Stress kan vara en bidragande faktor också, och ännu andra människor upplever oro för dag-till-dag aktiviteter, som att köra på motorvägen, som är runt stora folkmassor eller återvända till en plats där en tidigare traumatisk händelse inträffade.För att hjälpa din läkare eller psykiater korrekt diagnostisera din ångest, är det viktigt att ni delar information om hur du känner i olika situationer, eftersom det finns olika behandlingsmetoder för olika typer av ångest.

panikångest

Människor lider erfarenhet panikångest plötsliga attacker av oro och intensiv rädsla. Biverkningar av dessa känslor ofta inkluderar skakningar, andnöd, smärta i bröstet som strålar i nacken-ofta tänkt på offer att vara en hjärtattack-förvirring och illamående.återkommande panikattacker, som ofta tycks komma från ingenstans för att vissa patienter, kommer med återkommande konsekvenser, såsom konstant behöva oroa annan attack, totalt rädsla om framtiden attacker eller beteendeförändringar som gjorts i ett försök kringgå en annan attack, enligt information som publiceras på Psych centrala webbplatsen.

generaliserat ångestsyndrom

Detta villkor är långsiktiga, och människor som lider av generaliserad ångest har ofta symptom från några kända orsaker eller verkan, enligt boken "Frågor på längre tids behandling av ångestsyndrom . " Generaliserat ångestsyndrom, även känd som GAD, är den vanligaste formen av ångest upplevs av äldre vuxna. Det tenderar att pågå i sex månader eller mer, enligt en 2008 Psychiatric Times artikel.

Social fobi

Även känd som social fobi, gör denna typ av ångest det ytterst svårt för den person som lider av denna åkomma till vara ute bland folk, särskilt stora folkmassor. Ett annat gemensamt drag av social fobi är ihållande rädsla för förlägenhet och offentlig förnedring. Fysiska symptom av social ångest omfatta svettningar, svårigheter att tala och andnöd.

Short-Term Behandlingar för ångest

Receptbelagda läkemedel, speciellt benzodiazepiner och selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), är den vanligaste formen av kort- Begreppet ångest behandling. Dessa läkemedel metaboliseras av kroppen snabbt och kan börja arbeta direkt eller inom ett par dagar. Det är dock med receptbelagda läkemedel endast avsett för kortvarig lindring eftersom bensodiazepiner, som Valium och Xanax, är mycket beroendeframkallande.

Långsiktig behandling för ångest

Den mest gynnsamma behandlingen för långvarig lindring från ångest är terapi-särskilt kognitiv beteendeterapi, eller KBT. Detta synsätt lär den tanken påverkar beteendet, vilket i sin tur påverkar åtgärder, genom att utforska orsakerna till att en persons ångest, är det möjligt att urskilja de steg som leder fram till episod och lära personen hur man ändrar sitt beteende när han inser vad som händer . Antidepressiva läkemedel används också i långtidsbehandling planer-läkemedel som Seroxat, Lexapro och Zoloft, för att nämna några

kortsiktiga mål vid ångestsyndrom

Medan korttidsbehandling av ångest omfattar tar. bensodiazepiner i början av en panikattack, är det viktigt att patienten fastställa kortsiktiga mål för att hjälpa henne att börja vinna oberoende över vad som kan vara ett försvagande tillstånd. Kortsiktiga mål kan inbegripa specifika uppgifter att göra på kort tid, som att handla mat, eller letar efter ett jobb som kommer att hjälpa patienten att få oberoende, sade DrGary Lawson, en psykolog med en privat praktik i La Jolla, Kalifornien och författare till boken "Alkoholism och familjen. ""Det är viktigt för någon som lider av ångest för att fastställa kortsiktiga mål för befrielse, inklusive någon typ av motion, med kurser som lär tekniker för avslappning, meditation och andning, som yoga, eller skriva listor med enkla uppgifter för att slutföra, "Dr Lawson sa. "Det är också viktigt att lära sig att känna igen när du känner en panikattack i antågande, och att använda de verktyg du lärt-andning, försöker koppla av varenda muskel i kroppen, eller ens erkänna ångest som något konkret som du kan tänka mig att lämna din kropp. "

Långsiktiga mål vid ångestsyndrom

Så hårt som det kan tyckas att någon lider av ångest, speciellt när det kommer från post-traumatisk stress, är det viktigt att patienten besöker webbplatsen där trauma inträffat, eller diskutera källan till hans ångest i detalj under en terapisession, säger Dr Lawson."Detta är nödvändigt för att komma förbi någon fobier det patient kan ha att försämra deras förmåga att leva ett normalt och stressfri liv, sade han. "Till exempel, om du har en rädsla för att flyga, skriva ner det men då måste du skriva ditt långsiktig lösning ner bredvid den, till exempel "jag kan komma på ett flygplan och resa för att träffa mina släktingar. "Det kan innebära extra arbete med din terapeut för att övervinna den rädslan, men det är den ultimata långsiktiga målet av ångest behandling vända och övervinna din rädsla baserat på erfarenheter och konditioneras svar. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.