kreosot brännskador på huden

Om du använder en vedspis för att värma ditt hus, eller om du använder din spis ofta har du utvecklat förmodligen en uppbyggd av kreosot på insidan av din skorsten. Kreosot är en gummy, mörkbrun eller svart ämne som bildas när gaserna att fly från en brand till under 250 grader och kondenseras på oavsett underlag som ligger närmast, vanligtvis ett skorstensröret. Kreosot behöver rengöras bort regelbundet, men detta sätter dig i risk för att få en kreosot bränna

Identification

En kreosot bränner på huden är en kemisk snarare än värme-baserade bränna den kreosot behöver inte vara varm vid beröring för att orsaka brännskador . Långvarig kontakt med kreosot orsakar hudirritation först. Då, om du inte tar bort kontakten, fördjupar det till en kemisk brännskada. att bränna. Tvätta huden, kör sedan kallt vatten över brännskadan. Du kanske vill is området. Tillämpa antingen vaselin eller Förberedelse H liberalt. När bränna har läkt lite, kan du prova att gnugga lite vanligt, mynta tandkräm på den. Detta kan hjälpa till att lindra sting. Over-the-counter bränna salvor kan hjälpa också.

Förebyggande

När du måste vara runt kreosot, se till att bära handskar och skyddskläder. Du kan minska ackumulering av kreosot genom att bygga mindre rökiga bränder. Bränn bara torr ved, och hålla din eld brännande het. Om du håller ett svalare elden natten i en vedspis, värm upp till en sprakande eld ett tag på morgonen för att bränna bort all kreosot inlåning från föregående natt.

Varning

Om din kreosot brinna är ett öppet sår, gäller inte vaselin som en behandling. Som kommer att hålla luften från att komma till såret och hindra den från att läka. Istället rengör det bra, gäller is eller kallt förpackningar och hålla såret inlindad i gasväv.

Överväganden

Om du har en stor ansamling av kreosot i din skorsten, dröj inte att göra med det eftersom kreosot kan orsaka en skorsten brand eller explosion. Du kanske vill anlita en professionell att hantera det. Du riskerar att upprätthålla massiva kreosot brännskador genom att försöka städa upp kreosot om du inte vet vad du gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.