magnesiumoxid som ett laxermedel

Magnesiumoxid används vanligen som ett antacida eller ett laxermedel. Det absorberas långsamt i kroppen och ger en tarmtömning med möjligen några diarré som en mindre bieffekt. Dess kemiska formel är MgO, vilket betyder att molekylen innehåller en atom av magnesium och en syreatom

Dosering

Magnesiumoxid är ett vitt, färglöst pulver som inte löser sig i vatten. Denna förening har en effektiv antacida som lindrar magbesvär orsakade av överskott saltsyra. Magnesiumoxid, som finns receptfritt, kommer i form av tabletter eller kapslar som ska tas oralt. Om du använder det som laxermedel, ta inte detta läkemedel under längre tid än en vecka, om inte din läkare ger dig en annan rekommendation. Ta inte en dos på kvällen eller på fastande mage, men ta det med en fullt glas kallt vatten eller juice. Om du glömmer och missar en dos, ta den så snart som möjligt, men aldrig ta två doser på samma gång.

Funktion

laxermedel såsom magnesiumoxid är livsmedel, ämnen eller droger som tas för att framkalla avföring eller lossa pallen för att lindra förstoppning. De agerar i tjocktarmen och tjocktarmen för att främja avskaffandet av osmält mat. Alltför höga doser kan orsaka diarré. Detta är oroande eftersom laxermedel kan orsaka uttorkning på grund av den stora mängden vatten bort från kroppen. De orsakar också elektrolytobalans som diarré tömmer kroppen av elektrolyter upplöst i vattnet.

Bieffekter

Detta laxerande medicin har en obehaglig smak. Ta det med juice eller kolsyrade drycker. Om du märker svår kramp eller diarré, kontakta din läkare. Andra biverkningar inkluderar nässelfeber, utslag och klåda, humörsvängningar, svindel eller yrsel, svaghet och trötthet, kräkningar och illamående. Håll magnesiumoxid i originalförpackningen och förvara det i rumstemperatur. Förvara den inte i badrummet där fukt skulle kunna förorena det. Håll det borta från barn och husdjur.

Missbruk av laxermedel

används utöver, magnesiumoxid eller andra laxermedel kan leda till kronisk förstoppning. Sådana missbruk av laxermedel kan också orsaka intestinal förlamning, irritabel tarm (IBS), njur-eller njursvikt och pankreatit. Överdriven användning av laxativ kan över-stimulera tjocktarmen så att det inte är lätt utvisa avföring och resultat förstoppning.

Reaktioner med andra läkemedel

av magnesium i magnesiumoxid kan blanda med andra mediciner. Det minskar absorptionen av digoxin och andra hjärta läkemedel samt många antibiotika, inklusive tetracyklin. Magnesiumoxid också stör några lugnande läkemedel mot malaria och bisphonate klass av läkemedel som används för att behandla osteoporos. Dessa interaktioner minska styrkan av magnesiumoxid samt andra berörda läkemedel. Patienter bör ta magnesiumoxid minst två timmar efter intag av andra läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.