perifer nervskada förnyelse missbruksbehandling

Perifer neuropati hänvisar till nervskador i perifera nerver. Dessa nerver har förmågan att regenerera, förklarar det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke (NINDS), så länge nervcell sig fortfarande lever. Immunosuppressiva läkemedel och antiinflammatoriska kan hjälpa dem med systemiska sjukdomar som leder till skador. Immunglobuliner, som fungerar som antikroppar, också kan undertrycka immunförsvaret verksamhet som bidrar till perifer nervskada.För närvarande är forskning pågår för att identifiera naturliga ämnen och spridningsvägar och möjliga nya läkemedelsbehandlingar som kan påverka nervregeneration.

Etifoxine

Etifoxine närvarande används för att behandla ångest, men forskare har nyligen funnit att denna molekyl ett protein hjälper till att främja nervregeneration och minskar inflammation. Under 2008 har ett antal franska forskare upptäckte att i labbet etifoxine ökad nerv tillväxt och avvärjt immunsystemet attackerar på nerv stubbar.

zofenopril

zofenopril är ett läkemedel som normalt används mot högt blodtryck. I en 2009 studie publicerad i "Journal of plexus brachialis och perifer nervskada," forskare visat att denna antioxidant hjälpte perifera nerver att regenerera i råttstudier.

Takrolimus

The Washington University School of Medicine planerar en 2010 undersökning av takrolimus immunsuppressiva läkemedel för användning i nervregeneration hos människor. Takrolimus har visats öka nervregeneration i djurstudier.

Lab-Odlas Nerver och stamceller Ställningar

University of Pennsylvania forskarna har kunnat ingenjör levande nervvävnad i labbet som kan användas inom transplantationskirurgin för patienter med perifer nervskada. Dessa axonet buntar, förklarar professor Douglas Smith, fungera som "startkablar" till värden vävnad och bro den skadade delen av nerven. Nerv kluster, näringsämnen och tillväxtfaktorer har använts för att skapa den vävnad som fungerar som ett levande klätterställning för att öka perifer nerv förnyelse.Forskare på University of Miami och University of California har utvecklat sätt att använda nanoteknik för att hjälpa nerver regenererar. Magnetiska nanopartiklar används för att skapa mekaniska spänningar som hjälper till att stimulera tillväxten i en av de metoder och i den andra, Nanofiber med tillväxtfaktorer fungera som ett levande matris för nervceller att växa i.Mayo Clinic också arbetar på en byggnadsställning lösning för perifera nerver regenerering som omfattar stamceller. De har byggt en klätterställning av syntetiska polymerer som ger stamceller och nerv tillväxtfaktorer på nerverna. Stamcellerna tas från patientens egen fettvävnad och kan behandlas så att de har embryonala funktioner stamceller.Läkarna kan styra typ och mängd av nerv tillväxtfaktorer som levereras så att tillväxten är kontrollerad och inte resulterar i neurom. Neurom är trassel med nerver som är mycket smärtsamma och uppstår ofta efter amputationer.

Två nya upptäckter

Två 2010 upptäckter har öppnat nya vägar forskning om utveckling av läkemedelsbehandling för perifer nervskada.John Hopkins University Forskarna har funnit att inaktivera ett visst protein proteas hjälper till att rensa upp skräp och uppmuntrar nervregeneration hos råtta modeller. Proteinet proteas har redan under utredning för användning som läkemedel för behandling av demens. Nu har forskare studerar hur ett läkemedel kan göras som påverkar proteinet proteas hos människa på samma sätt.University of California forskare har upptäckt vad de kallar en "molekylär broms", en väg som förhindrar alltför celltillväxt normalt. De har namn denna väg PTEN och funnit att när de kunde blockera denna väg, ökad nerv tillväxt dramatiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.