peroxid för akne

En over-the-counter kemiska hjälper akne drabbade kontrollera sina flare-ups. Bensoylperoxid krediteras med clearing finnar utan kostnad eller hälsorisker i samband med vissa dermatologiska receptbelagda läkemedel. Hudvård specialister placera en stor betoning på bensoylperoxid som dödar mikrober som leder till problem hy. Konsumenterna måste använda försiktighet vid tillämpningen av denna kemikalie i sina känslig hud i ansiktet

Acne

en uppbyggd av bakterier på huden-främst den Propionibacterium acnes bakterie-orsakar akne. Bakterier plugg porerna och lämnar en blackhead eller Whitehead. En blackhead är en öppen por som är igensatt med vaxliknande mörk ämne. En Whitehead höjs ovanför huden med en vätska centrum. Klämmer en finne skjuter infekterade bakterierna längre in i porerna, utöver att sprida bakterier till andra porer.

Peroxider

Bensoylperoxid tränger in i porerna smittade och släpper väteperoxid. Bensoylperoxid inte bara fungerar som ett desinfektionsmedel, men den har också keratolytiska egenskaper som lossa och kasta de infekterade cellerna. Detta antiseptisk agent har en lång historia av att vara en stapelvara i många akne behandling program. Rekommenderar dermatologer generellt bensoylperoxid produkter i antingen över-the-counter produkter eller recept-styrka sorter. Sin nära släkting-väteperoxid-rekommenderas av dermatologer i de sällsynta fall när en finne måste lanced.

Forms

Bensoylperoxid finns i 2. 5 till 10 procent styrka. Det finns i tvål, lotion och ansiktet våtservetter. "Det är den mest potenta medel som är tillgängligt för att döda P. acnes bakterier och bör vara det första stället att börja leta efter en over-the-counter akne behandling," enligt hemsidan av Dr Lenore Sikorski, en hudläkare . Väteperoxid-används för att desinficera huden innan du tömmer en fläck-Sells som vätska för mindre än en dollar i en 3 procent styrka.

Tillämpa

Mayo Clinic rekommenderar att tvätta acne-benägen området två gånger om dagen med en mild cleanser. Tätare och kraftfull tvätt förvärrar problemet. En patient gäller bara tillräckligt bensoylperoxid för att täcka finnar. För kraftigt inflammerad cystor föreslår Sikorski hemsida att torka av envis finne med en bomullstuss dabbed med väteperoxid. Nästa steg är att doppa en nål i alkohol och sedan bryta inflammationen. Den person som torkar finne igen med väteperoxid.

Varningar

Både peroxider för akne bör hållas borta från ögon och läppar. Dessa peroxid kemikalier remsa färgning av tyg, så att användarna kan inte stänka droppar på deras kläder. Mayo Clinic varnar för att akne kan tyckas förvärra innan en förbättring är synlig, vilket kan ta fyra till åtta veckor. Mayo Clinic varnar också att bensoylperoxid kan orsaka brännande känsla, rodnad och torrhet, och användarna bör söka läkare vid allvarliga symptom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.