riskerna med tatuering bläck

Det finns bokstavligen hundratals recept att göra det bästa tatuering bläck. Den tatuering industrin är en oreglerad område, och som sådan inte behöver rapportera sina ingrediens listor för godkännande av Food and Drug Administration. Det finns några mycket konkreta risker och problem förknippade med tatuering bläck som vem som helst få en tatuering bör vara medvetna om innan processen.

Reaktion på Plastic

Modern tatuering bläck innehåller plast som en del av deras sammansättning för att göra färgerna mer levande. Detta kan orsaka en hård, krispig känsla i den tatuerade området om plasten koagulerar under huden. Denna plasticitet är svårt att ta bort och kan finnas kvar efter tatueringen tas bort. Alla med känslighet för någon form av plast bör säkerställa att deras tatuering bläck inte innehåller plast ingredienser.

Granulom

Granulom, eller små knölar, kan utvecklas på huden efter en tatuering utsätts för sol eller höga av värme. Det är teorin att detta beror på den växande mörk fläck bläck. Granulom också kan utvecklas som en del av en allergisk reaktion mot någon del av tatuering, inklusive tatueringen pistolen, bläck inblandade, eller som en reaktion på latex handskar som tatuerare bär. Kontrollera tatueringar regelbundet för uppkomsten av dessa gupp.

Allergiska reaktioner

Många bläck innehålla metaller som en källa för deras färg. De vanligast rapporterade tatuering bläck allergi är att den röda färgen, som nästan alltid ut kvicksilver. Andra tryckfärger som också metaller som kan orsaka reaktioner hos delar av befolkningen, inklusive gul (som innehåller kadmium), blå (som har kobolt på det), grön (som är gjord av krom) och lila (som är gjord av mangan). Dessa reaktioner leda till granulom och kan leda till brännande, sveda eller rodnad om personen med tatueringen någonsin får en MRI.

Vegans

Många tatuering bläck har en färg leverans som omfattar glycerin, som kommer från djur . Veganer eller andra djurs rättigheter aktivister bör vara medvetna om att animaliska produkter som glycerin kan vara i tatuering bläck. Kontrollera med din tatuering artist att se till att din tatuering bläck passar din trossystem eller livsstil.

Långsiktiga konsekvenserna

Det finns spekulationer i det medicinska samfundet att metaller och metallsalter används i tatueringar kan ha mutagena eller cancerframkallande egenskaper som inte till fullo har studerats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.