sambandet mellan LYRICA & migrän

Migrän är försvagande och smärtsamma, och påverkar elva av 100 personer. Det finns ett antal sätt att hantera och förebygga symtom i samband med migrän, inklusive undvika triggers, ta över disk medicinering vid första tecken på symtom eller tala med din läkare om receptbelagda läkemedel. År 2005 var Lyrica godkändes av FDA för att behandla neuropatisk smärta och har också visat sig effektivt vid behandling av migrän symptom

Identification

Lyrica är varumärket för medicinering pregabalin. Pregabalin är ett kramplösande och är klassad som en kategori V kontrollerat ämne, vilket innebär att den har potential för missbruk eller missbruk, men på den lägsta nivån av denna klassificering (den graderats med mediciner som kodein). Däremot är Valium en förteckning IV ämne och heroin klassas som Schedule I. Lyrica är föreskriven för neuropatisk smärta, för fibromyalgi, för vissa former av epilepsi och, mer nyligen, för behandling av migrän.

symptom på och orsaker migrän

Migrän är ett vanligt men ibland dibilitating typ av huvudvärk. Orsaken är inte helt klarlagda, men vissa läkare tror att de börjar i nervbanor i hjärnan, enligt Google Health. Migrän kan utlösas av kost, starkt ljus, höga ljud, starka dofter, alkohol, cigaretter eller brist på sömn. Symtomen omfattar bultande smärta (generellt sämre på ena sidan av huvudet), frossa, illamående, synstörningar, ljuskänslighet och allmän trötthet. Migrän är vanligast bland kvinnor i åldrarna 20 till 50

behandling av migrän

Migrän i sig inte leder till hjärntumörer eller andra livshotande hälsoproblem. Men de kan vara handikappande och påverka din livsstil. Om du upplever avbrutet eller ofta huvudvärk och tror att du kan ha drabbats av migrän, en fysisk undersökning och sjukdomshistoria som fattas av en läkare kan avgöra om din huvudvärk orsakas av stress, spänning eller annan allvarligare hälsoproblem. Om du har fått diagnosen migrän, finns det ett antal alternativ för behandling och prevention. Beroende på graden av huvudvärk, kan du kanske förhindra ett migrän genom att undvika vissa livsmedel eller andra triggers. För svåra eller ihållande fall kan medicinering ordineras.

Förebyggande /Lösning

Undvika triggers kan hjälpa till att förebygga migrän, och om symtomen är milda, over-the-counter medicin som ibuprofen eller paracetamol kan vara till hjälp. Om din migrän är mer allvarliga, kan din läkare förskriva en medicin. Ett av de vanligaste migrän mediciner är Topamax. Detta är en underhålls medicin tas regelbundet för att förhindra uppkomsten av migrän. Pregabalin (varumärke Lyrica) godkändes av FDA under 2005 och är ett annat receptbelagt läkemedel som har visat sig effektivt mot symtomen vid migrän.

Varningar

Pfizer rapporterar att Lyrica är indicerat för nervsmärta och fibromyalgi. Även om de inte specifikt avsett för behandling av migrän, är Lyrica effektiv mot fibromyalgi, som ofta inkluderar migrän eller annan svår huvudvärk. Som med alla läkemedel, kan LYRICA orsaka biverkningar. Bieffekt av Lyrica inkluderar, men är inte begränsade till, trötthet, huvudvärk, illamående, uppkördhet, ångest, viktökning, svullnad i armar, händer och fötter, hudutslag eller nässelutslag, andnöd, muskelvärk och smärtor i bröstet. Patienter med diabetes bör ägna stor uppmärksamhet åt någon rodnad eller känslighet i huden, som Lyrica kan orsaka hud sår. Lyrica används ibland som en sömn stöd, som är ett sätt att det hjälper till att hantera smärta, men eftersom det kan göra dig dåsig, undvika farliga aktiviteter förrän du vet hur du svarar på denna medicin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.