social trygghet och Crohns sjukdom

Crohns sjukdom orsakar inflammation i tarmarna. Social Security Administration utvärderar fall med Crohns sjukdom med hjälp av mag kriterier utvärdering av systemet som anges i SSA Blue Book. Blå Boken berör särskilt Crohns sjukdom. Enligt Crohns och kolit Foundation amerikanska, cirka en halv miljon människor i USA lider av Crohns sjukdom

Betydelse

Crohns sjukdom, en typ av obotlig inflammatorisk tarmsjukdom, påverkar matsmältningssystemet. Crohns sjukdom svårighetsgrad fluktuerar igenom perioder av akut inflammation och perioder av remission. Behandlingar kan minska symtomen, men tillståndet aldrig försvinner helt. Symtom på Crohns sjukdom måste avsevärt påverkar ens förmåga att arbeta under en period av minst ett år för att möta funktionshinder meriter.

Funktion

Crohns sjukdom kan avsevärt begränsa dagliga funktion och orsaka de som drabbas att vara oförmögen att arbeta . Symtom på Crohns sjukdom är diarré, magont, illamående, kräkningar och trötthet. Komplikationer av Crohns sjukdom inkluderar tarm hinder och magsår.

Tidsplan

För att vara berättigad till handikappersättning måste de sökande ha arbetat den senaste tiden. Dem som är yngre än 24 måste ha arbetat minst ett och ett halvt år under de tre år som föregår uppkomsten av funktionshinder. Sökande i åldern 24 och 30 måste ha arbetat minst tre år av de sex år som föregår uppkomsten av funktionshinder och sökande 31 och äldre måste ha arbetat minst fem år av de 10 år före dagen av funktionshinder.

Dokumentation

De sökande måste tillhandahålla medicinsk dokumentation för att ansöka om förmåner. Dokumentation som behövs för matsmältning omfattar kliniska register, laboratorieresultat, endoskopi resultat, drift historia och medicin recept historia. Annan bevisning kan omfatta CAT scan, röntgen, sonogram och MRI. Dokumentation skall i detalj varaktighet och svårighetsgrad av Crohns sjukdom.

Överväganden

Om symtomen och komplikationerna av Crohns sjukdom reagera positivt på behandlingen kan SSA finna att villkoret inte leder till ett funktionshinder. Men om behandlingar inte för att lindra symtomen, kan SSA tycker att ett funktionshinder föreligger. Dessutom, om behandlingar resultera i ytterligare försvagande biverkningar kan SSA tycker att ett funktionshinder existerar som ett resultat av både Crohns sjukdom och de mediciner biverkningar. Mayo Clinic rekommenderar att vanliga läkemedel för Crohns sjukdom ofta orsaka huvudvärk, halsbränna, illamående, kräkningar, hypertoni, njurskada, leverskada, kramper, grå starr och sömnlöshet. SSA anser ålder, utbildning, arbetslivserfarenhet och "funktionsförmåga" när funktionshinder beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.