solarium tips

Ett solarium, vanligen kallad ett solarium, är ett vanligt sätt för många människor att få och bibehålla en solbränna året runt. Trots risken för hudcancer av överexponering för ultraviolett (UV) ljus fortfarande solarium populär. När du använder ett solarium, det finns ett antal saker att tänka på för att undvika brännskador och ojämn linjer solbränna.

Kläder och renlighet

Många människor bär en baddräkt eller baddräkt när du använder ett solarium för att undvika att utsätta sin fulla kroppen till ultravioletta strålar. Men vissa personer väljer att få en all-over solbränna. Båda är acceptabla vid de flesta solariesalonger. Oavsett om solning i en baddräkt eller naken, se till att solariet har desinficerats och rengöras innan den används. Detta bidrar till att minska exponeringen för bakterierna och sjukdom som kan frodas i den varma solarium.

Goggles

Wearing speciellt konstruerade skyddsglasögon när du använder ett solarium är en viktig aspekt. Det hindrar ögonskador vid exponering för ultraviolett ljus. UV-strålning kan vara mycket skadligt för synen, vilket gör skyddet viktigt. De flesta solariesalonger ge små glasögon som passar över ögonen att bära. Dessa glasögon stör inte garvningsprocessen, men skydda bäraren ögon från UV-strålar.

Hår och makeup

Män och kvinnor med långt hår bör dra tillbaka i en bulle eller hästsvans när du använder ett solarium. Detta möjliggör en jämn solbränna och förhindrar håret från att skapa solbränna linjer i ansiktet, nacke eller rygg. Dessutom bör smink och lotion tas bort innan solarium, eftersom det kan störa effektiviteten i solarium: s UV-strålar. Vissa krämer och smink kan bidra till att brännskador från ljus, eftersom de ökar hudens känslighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.