symptom på Aspergillus niger

Aspergillus niger är en svamp som kan orsaka sjukdomar hos växter, djur och människor. Symtomen vid denna sällsynt infektion hos människa beror på var infektionen. I växter, verkar Aspergillus niger som en svart mögel på frukt eller anläggningen. Det kan också hittas där det finns ruttnande vegetation. Djur som konsumerar Aspergillus niger kan få negativa symptom och kan dö.

Aspergillus i Växter

När jordnötter falla för en Aspergillus-infektion, kommer unga plantor vissnar plötsligt. Områden som berörs av sjukdomen kommer att bli täckt av en mörk svamptillväxt. De flesta växter som är infekterade med Aspergillus kommer att dö inom 30 dagar efter utplantering. Andra växter, som lök och grödor knölen kan utvecklas svart missfärgning i ärrade, öppna sår eller blåmärken områden. Black skalor eller grunt lesioner kan också utvecklas. Det är möjligt hela glödlampa eller knöl kan skrumpna, vilket kan leda till en mjuk röta. På knölar kan missfärgning vara brun med en anstrykning av lila.

Apergillus i Djur

Tillväxten av Aspergillus niger samt tillverkning av oxalsyra i djurfoder har visat sig inverka negativt på djur. Symtomen omfattar kalcium ozonlagret, fysiologiska avvikelser och /eller död.

Mänskliga Aspergilloma Symtom

Enligt Mold Survivor är Aspergillus niger den tredje vanligaste Aspergillus-arter att förknippas med mänskliga sjukdomar. Det har varit kopplade till bildandet av en lunga "svamp boll. "Det här bollen är skapad av tillväxten av Aspergillus niger i lungorna, men det framgår inte invadera lungvävnad. Symptomen kan uppvisa så nedsatt lungfunktion och pipande andning. Dessutom, medan vissa människor kommer att vara symptomfria. Andra kan uppleva viktminskning, andnöd, feber, trötthet, obehag i bröstet eller kan hosta upp blod

mänskliga Otomycosis Symtom

Otomycosis är en öroninfektion och Aspergillus niger har varit inblandad som en orsakande organism. Symtom på en svamp öroninfektion börjar med klåda eller kliande öron med en obetvinglig lust att repa. Allmänhet, kommer det utvecklas till en molande värk i örat och får eller inte får ha dränering. Om hörselgången blir inflammerad och svamp skräp ansamlas det även kan finnas hörselnedsättning eller tinnitus. Andra symptom i samband med en svampinfektion öroninfektion omfatta öra smärta eller inflammation och nedsatt hörsel.

Invasiva pulmonell aspergillos Symtom

Invasiv pulmonell aspergillos är när infektionen sprider sig via blodet till andra organ. Symtomen kan bero på vilka organ som drabbas. Till exempel, om Aspergillus fortskrider för huden, hudinfektioner eller utslag kan uppstå. Enligt Mayo Clinic, allmänna symtom på pulmonell aspergillos är feber och frossa, huvudvärk, blodig hosta, bröst-eller ledvärk, massiv blödning från lungorna och andnöd.

Sinus Symtom

Om Aspergillus niger invaderar bihålor, kan symtom är en täppt näsa, inflammation, huvudvärk, ansiktssmärta och avlopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.