tips på backcountry vandring med artrit

artrit är en åkomma som ofta är smärtsam, men friluftsentusiaster bör inte låta detta hindra dem från att den verksamhet som de åtnjuter. Med tiden kommer vandring hjälpa trengthen muskler och kan lindra din totala artrit smärta. Om du planerar en vandring i backcountry där terrängen är ofta en utmaning, bör du vidta försiktighetsåtgärder för att hantera olika intressebolag, joint inflammation, svullnad och begränsningar till rörlighet än kan uppstå som ett resultat av din artrit. Genom att ta goda förberedelser kan du minimera smärta och njuta av en bekymmersfri vandring.

Fysiskt tillstånd

Gå inte på ett överambitiöst vandringar om du inte är fysiskt förberedd. Om du inte motionerar regelbundet, starta en promenad rutin i stan innan du går till backcountry. Tala med din läkare om andra övningar som är väl lämpade för personer med artrit så att du kan börja förbereda kroppen för ansträngningen av en backcountry vandring. Början vandrare bör starta med kortare vandringar över milda terräng, sedan arbeta upp till mer robusta, längre vandringar.

ordentliga skor

Använd ett par bekväma vandringsskor och tala med din läkare om lämpliga ortopediska insatser. Det är möjligt att ha ortopediska skär som gjorts speciellt för formen på dina fötter. Ordentliga skor kommer inte bara att hålla dina fötter bekväma, de minskar onödig press på dina ben och rygg.

Lätt Pack

För de med artrit, är det bäst att inte bära en tung packning. Välja ut endast vad du absolut behöver. Vatten är den nummer ett nödvändighet. Lämna soda, iste, sportdrycker och andra sekundära drycker på lägret. Snacks är också bra, men inte planerar en extravagant picknick. Om att få artiklar som solskyddskräm, använda mindre, resande storlek flaskor. Se till att förpackningen passar bra och att vikten fördelas längs ryggen och är inte allt på dina axlar.

Medicinering

Glöm inte att ta med din favorit eller föreskrivna anti-inflammatorisk medicin så att du är förberedda för förekomst av ledsmärta.

Stretching

Stretch innan man påbörjar vandringen att garantera flexibilitet och att kraftigt minska risken för ledinflammation och muskelkramper. Sträck dina händer, axlar, rygg, nacke, höfter och ben. En sjukgymnast kan ge dig en särskild rutin tillgodoses dina behov. Pilates eller yoga övningar kan också öka flexibiliteten. Det är en bra idé att sträcka igen vid slutet av vandringen.

Vandring Stick

Du kan använda en käpp på vandringen att lindra vissa av spänningen på dina ben och rygg. Dock kan en käpp inte vara lämpligt om du har artrit i dina armar och händer.

Raster

stanna och vila när du behöver dem men sluta inte alltför länge. Om du sitter för länge i mitten av en fysisk aktivitet som vandring, kan den orsaka leder och muskler för att stelna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.