typer av IVF-protokoll

Cykeln av in vitro fertilisering (IVF) kan börja med en hämning av hypofysens för att bygga ägg folliklar. Därefter sker stimulering av äggstockarna att producera ägg. Efter ägglossningen utlöses, är ägg hämtas och befruktas med spermier i ett laboratorium och befruktade embryon placeras tillbaka in i livmodern. Processen i hypofysen förtryck och stimulera äggstockarna att producera ägg är normalt avslutas med en av tre olika läkemedel eller "IVF protokoll. "Dagliga hormoninjektioner åtgärder för att stimulera flera äggproduktionen att ytterligare öka antalet ägg får en chans att befrukta, i motsats till ett enda ägg frigörs i kroppen varje månad.

Agonist protokoll Också känd som den Lupron protokoll eller "long Lupron," den agonist protokollet är standarden på IVF stimulering behandlingar. Lupron är ett hormon som injiceras dagligen för att undertrycka hypofys stimulans. Denna process tar ungefär 10 dagar. Patienterna följs upp av ultraljud, och när flera folliklar har utvecklat, är ett annat läkemedel som vidtagits för att stimulera äggstockarna att producera ägg. De varumärken av droger i denna familj ingår Follistim, Bravelle, Gonal-F och Repronex. Det sista steget i detta protokoll är att ta ett hCG (humant koriongonadotropin) skott som orsakar slutliga mognaden av äggen.

Antagonist protokoll

antagonist protokollet liknar agonist, men istället för att använda Lupron för hypofysen stimulering, andra läkemedel används, som bara ta en dag i stället för 10 för behandling. Detta kan vara en fördel som mindre injektioner ges, och vissa läkare tror att bristen på hypofysen undertryckande kan öka ovarierna hos kvinnor med färre ägg. Varumärket namnen på de läkemedel som används vid detta protokoll är Cetrotide och Ganirelix. Precis som med agonist protokollet, är det sista steget innan äggplockning HCG skottet.

Flare protokoll

flare protokoll får användas när andra IVF protokoll har misslyckats. Även kallad "microflare" eller "kort Lupron," är Lupron användas i betydligt mindre mängder att släppa ett hormon som heter FSH från hypofysen att stimulera en naturlig ovarierna. Redan dagen efter Lupron tas, är höga doser av hormon injektioner började att stimulera äggstockarna ytterligare. Lupron fortsätter tills HCG skott ges. Avsikten med detta protokoll är utnyttja naturens produktion, utöver injektioner, för att producera ett par av hög kvalitet folliklar snarare än en större kvantitet. Nackdelen till detta protokoll utvecklas inte många folliklar minskar risken för flera äggproduktion.

Natural IVF

Ett annat alternativ, det "naturliga IVF," inte använder en drog protokoll för hypofysen undertryckande eller ägg stimulans. Inga hormoner ges att producera flera ägg och enda ägg som produceras per månad hämtas, lab-befruktas och föras tillbaka till livmodern. Till fördelarna hör lägre behandlingskostnader och inga biverkningar från läkemedel, men det är risken för befruktning mycket lägre med endast ett ägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.