vad är effekterna av urinsyra på diabetiker?

Urinsyra är ett ämne härstammar från nedbrytningen av molekyler som kallas puriner.

Lever, makrill, ansjovis, torkade bönor, öl och vin är rika källor för puriner.Höga halter av urinsyra i kroppen kallas hyperurikemi (uppskattningsvis mellan 3 och 7 mg /dL), och kan upptäckas genom ett enkelt blodprov, enligt Medline Plus.Hyperurikemi är ofta kopplade till gikt (återkommande ledinflammationer). Men enligt artikel som publiceras i Diabetes Care, kan höga nivåer av urinsyra kan också orsaka typ 2-diabetes, även om det har också satts i samband med en välgörande antioxidant åtgärd.

roll urinsyra

Även deponeringen av urinsyra i lederna kan orsaka gikt, när hjärnan, är ämnen som kan ha motstridiga roller, en som anges i Science Daily.Urinsyra kan fungera som en antioxidant, som förstöra fria radikaler som skadar syre i blodet. Är dock höga halter av urinsyra också kopplade till diabetes, fetma och hjärtsjukdomar. Enligt vetenskapen dagligen, är det också en riskfaktor för stroke.

Effekter av hyperurikemi hos typ 2-diabetes

Förutom gikt och typ 2-diabetes (ofta kopplade till åldrande och övervikt) kan många andra sjukdomar kan orsakas av höga halter av urinsyra, inklusive hypoparatyreoidism (fel på bisköldkörtlarna), njursten (njursten), polycytemia vera (överproduktion av blodceller), njursvikt och acidos i blodet.

Fördelar för typ 1-diabetes

medan typ 2-diabetes är baserad på en dåligt fungerande bukspottkörtel, oförmögen att producera rätt doser av insulin sker typ 1-diabetes när bukspottkörteln celler helt slutar att producera insulin.Precis som Medical News Today, typ 1-diabetes förekommer ofta i tidiga år och dess förekomst inte är relaterade till fetma eller livsstil. Slutsatserna av ett forskningsprojekt med typ 1-diabetiker, och publiceras på American Diabetes Association webbplats, bekräftar de positiva antioxidant effekt av förhöjda urinsyra, som inkluderar åderförkalkning.

Risker för typ 1-diabetiker

Men höga nivåer av urinsyra i typ 1-patienter kan också anges njursjukdom. Enligt en undersökning som offentliggjordes på The Medical News, desto högre nivåer av urinsyra som finns i de observerade patienter, desto lägre njurfunktion, vilket är ett tidigt tecken på diabetesnefropati.

Symtom

Samtidigt som diabetes symptom kan vara ganska uppenbart (törst, torr månad, konstant urinavgång, trötthet), är hyperurikemi inte alltid upptäckas genom tydligt symptom bortsett från gemensam färg (relaterad till gikt), enligt uppgift från Chemocare.Det bästa sättet att veta om din urinsyranivåer är normala gör ett blodprov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.