vad är öga salmonella?

Salmonella är en bakterie som normalt infekterar magen. Salmonella faktiskt inte komma in i ögat, men ögoninfektioner är en av symptomen på Reiters syndrom, som är en sekundär infektion orsakad av salmonella

Tidsplan

Enligt Penn State, symtom på Reiters syndrom uppstår vanligtvis mellan 7 till 14 dagar efter en person har smittats med salmonella bakterien.

Konjunktivit

Penn State förklarar att Reiters syndrom orsakar konjunktivit, som är rodnad och en brännande eller kliande känsla inuti ögonlocket. Detta kan orsaka att ögonen till vatten överdrivet.

Irit

Irit, en inflammation i iris (den färgade delen av ögat) är vanlig i Reiters syndrom. Symptomen är smärta i ögonen och rodnad av iris, enligt Web MD.

Diagnos

Läkaren kommer att köra ett test för HLA-B27 genetisk markör, enligt Penn State. Detta kommer att låta honom veta om patienten är genetiskt mottagliga för att få denna sjukdom.

Behandling

The University of Washingtons ortopedi och idrottsmedicin och webb webbplatser MD visar att irit och konjunktivit behandlas med läkemedel eller steroider-baserade öga droppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.